НАЧАЛО ЗДРАВЕ Еликсир с чесън и лимони при високо кръвно налягане

Еликсир с чесън и лимони при високо кръвно налягане

0
Еликсир с чесън и лимони при високо кръвно налягане
Еликсир с чесън и лимони при високо кръвно налягане

Еликсир с чесън и лимони при високо кръвно налягане

Когато прочетем, че едно природно средство съдържа чесън, веднага го подминаваме, защото не искаме да миришем на чесън и всички да избягат от нас. Но това не е случаят с тази напитка, а с вкус напомнящ на сок от грейпфрут.

Много е полезен, не само за хората, които имат проблем със сърдечно-съдовата система, но и за всички останали, които искат да поддържат здравето си.

Необходими съставки:
30 скилидки чесън
5 лимона
1 литър вода
2 супени лъжици оцет или 1 пакетче сода за хляб

Приготвяне:
Измийте лимоните със студена вода, след това ги сложете в разтвор от вода и оцет или сода за хляб, за да премахнете всички замърсявания по кората. След това просто ги изплакнете обилно с течаща студена вода.

Нарежете лимоните заедно с кората, добавете чесъна и водата и кипнете. След като заври, изключете котлона след 2 минути и оставете сместа да се охлади.

Колкото можете намачкайте лимоните и чесъна, прецедете и съхранявате получената течност в стъклена бутилка.

Ще получите точно 1 литър напитка, съхранявайте в хладилника. Пийте по една ракиена чашка преди хранене, веднъж на ден, а най-добре сутрин.

Вкусът и външният вид напомнят на сок от грейпфрут. Лечението продължава три седмици. Силно препоръчително за хора с високо кръвно налягане.

Вижте още: Домашна торта за 30 минути: най-добрата рецепта

Ако вече имате назначено лечение, първо трябва да се консултирате с лекаря си и не трябва да консумирате този еликсир с чесън едновременно с други лекарства.