НАЧАЛО ЗДРАВЕ Напитка при висок холестерол и триглицериди с целина и лимони

Напитка при висок холестерол и триглицериди с целина и лимони

0
Напитка при висок холестерол и триглицериди с целина и лимони
Напитка при висок холестерол и триглицериди с целина и лимони

Напитка при висок холестерол с целина и лимони

За първи път попаднах на тази рецепта онлайн, а в оригинала пишеше без листата. Но когато се консултирах с моя кардиолог, който ми е и личен приятел, той ми предложи да използвам листата от целина.

Използвах тази напитка миналата година и тя се оказа много ефективна. Изпих общо 3 дози по 100 мл. два пъти дневно преди закуска и преди вечеря, тъй като не вечерям.

Нивата на холестерола ми преди употреба на тази напитка бяха 6,99, а след това се понижиха до 4,13; триглицеридите съответно от 2,34 до 0,77 в нормалните граници.

Тази напитка трябва да се използва поне веднъж годишно, за да поддържате холестерола и триглицеридите в нормални граници.

Необходими сътавки:
400 гр. целина
1 кг лимони
2 литра вода

Приготвяне:
Измийте и обелете корените от целина. Измийте добре и листата. Измийте лимоните със студена вода и ги оставете за няколко часа в разтвор на сода за хляб. С белачка за картофи обелете кората.

Сложете 2 литра вода в по-голяма тенджера. Настържете целината на ситно ренде (или блендер), след това я сложете във водата с листата от целина и лимоновата кора.

След като кипне, намалете котлона и варете 20 минути. Похлупете и оставете да изстине за поне 6 часа или за една нощ. Смелете целите лимони в блендера.

Прецедете водата с целината и лимоновата кора и добавете лимоновия сок. Прецедете още два пъти.

Съхранявайте в стъклени бутилки в хладилник. От това количество се получават 2,7 литра лечебна напитка.

Употреба: Пийте по 100 мл. 3 пъти дневно в продължение на 20-30 минути преди основните хранения. Преди да използвате последната си доза, пригответе си нова напитка, за да нямате прекъсване. Използвайте общо три дози от тази напитка при висок холестерол и си направете кръвен тест 3-4 седмици след последната доза.

Рецепта при ешерихия коли:
300 гр. корен от целина с листа
2 цели лимона
1 литър вода

Вижте още: Домашен прах за пране – прането никога не е било по-бяло

Приготвяне:
Целината се измива и обелва, след това се смила с лимона заедно с кората, след което се залива с 1 литър вряла вода. Оставете за една нощ или за 12 часа. Прецедете и пийте 4 дни подред по една чаша сутрин на гладно.