НАЧАЛО ЗДРАВЕ Болките от ревматоидния артрит отшумяват с ябълков оцет

Болките от ревматоидния артрит отшумяват с ябълков оцет

0
Болките от ревматоидния артрит отшумяват с ябълков оцет
Болките от ревматоидния артрит отшумяват с ябълков оцет

Болките от ревматоидния артрит отшумяват с ябълков оцет

Артритът е състояние, което може да причини хронична болка и възпаление, както и скованост на пръстите, стъпалата, коленете, ръцете, бедрата, челюстта и други стави в тялото. А точно ревматоидният артрит е заболяване, което постепенно развива симптомите си постепенно, в продължение на няколко седмици, но понякога се „развива” много по-бързо, в течение на няколко дни. Болките в ставите, които са резултат от ревматоиден артрит, обикновено са пулсиращи и по-силни сутрин.

Преди да започнем, трябва да знаете, че това е истинската история на жена, използвала ябълков оцет за лечение на това ужасно състояние.

Тя започнала да пие смес от супена лъжица мед и супена лъжица ябълков оцет с гореща вода всяка сутрин и вечер. И две седмици по-късно тя се събудила за първи път, без да изпитва болка. Линда била шокирана и изумена в същото време. Това домашно средство й помогнало и вече била здрава!

Как ябълковият оцет облекчава болката при артрит?
Ето какво трябва да знаете – специалистите казват, че болките в ставите често са причинени от липса на минерали. Ябълковият оцет съдържа голямо количество калций, калий, магнезий и фосфор – минерали, необходими на тялото за облекчаване на болката. Ябълковият оцет също е наситен с антиоксиданти, оцетна киселина и бета-каротин, които са много полезни съединения, когато става въпрос за облекчаване на болката. Антиоксидантите са много полезни, защото блокират вредното въздействие на свободните радикали и по този начин предотвратяват увреждането на клетките и тъканите, което е характерно за някои дегенеративни състояния, включително артрит.

Вижте още: Вкусни кюфтета в сметанов сос – отлична идея за обяд

Както споменахме по-рано, ябълковият оцет е чудесно средство за облекчаване на болките в ставите и може да осигури и други ползи за здравето. Той може да ви помогне да премахнете всички токсини от тялото, има противовъзпалителен ефект и др. Има много начини да включите ябълковия оцет в здравословната си диета и определено трябва да го направите – защото, както виждате, той може да ви осигури много ползи за здравето!