НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Използваните чаени торбички могат да бъдат много полезни

Използваните чаени торбички могат да бъдат много полезни

0
Използваните чаени торбички могат да бъдат много полезни

Използваните чаени торбички могат да бъдат много полезни

Чаша чай винаги е добра идея, независимо дали сутрин, за да започнете деня или вечер, преди да си легнете. Но какво правите, с чаената торбичка, след като си направите чаша чай?

След като прочетете тази публикация вече няма и да си помисляте да я изхвърляте.

12 малко известни приложения на чаените торбички

1.Слънчево изгаряне
Чаената торбичка може да ви помогне да се справите със слънчевите изгаряния. Черният чай съдържа киселина, която осигурява успокояващ ефект, който помага за премахване на излишната топлина от слънчево изгаряне. Затова следващият път, когато отидете на плажа, не забравяйте да вземете със себе си пакетче черен чай и слънцезащитен крем.

2.Подпухнали, уморени очи
Вероятно ви се е случвало сутрин да имате подпухнали очи. Въпреки това, можете да се отървете от торбичките под очите с пакетче черен чай. Всичко, което трябва да направите, е да поставите няколко използвани торбички чай в съд с херметическо затваряне и да ги съхранявате в хладилника.
Сложете по едно пакетче чай на очите си и ги оставете действат за около 15 минути.

3.Незначителни изгаряния
Освен че облекчава болката и възпалението, черният чай може също да предотврати беленето на кожата.

4.Пърхот
Пърхотът е едно от най-неприятните неща, свързани с косата и за съжаление е невъзможно напълно да го премахнете. Заменете скъпите продукти против пърхот само с няколко торбички чай. Направете чай с тях и го оставете за час преди да го използвате за изплакване на косата. Редовният масаж на главата с чай ще намали пърхота и ще направи косата ви блестяща.

5.Брадавици
Използвайте торбичка зелен чай, за да премахнете брадавиците. Поставете я върху засегнатото място и фиксирайте с превръзка. Оставете за 15 минути и заменете с нова. Съдържанието на антиоксиданти в този чай ще спре растежа на брадавици. Можете също така да пиете две до три чаши зелен чай дневно, за да сведете до минимум влиянието на HPV върху кожата си.

6.Свежи обувки
Можете лесно да ги дезодорирате, като използвате само торбички чай. Поставете по една във всяка обувка и тя ще абсорбира лошата миризма и влага, правейки обувките ви свежи като нови.

7.Тор за вашата градина
Чаените торбички могат да ви бъдат от голяма полза, ако обичате да се занимавате с градинарство. Те могат да понижат pH на почвата, а по-ниското ниво на pH означава по-малък риск от натрупване на гъбички в корените на растенията. Просто поставете торбичката чай в почвата при засаждане или засяване на семената и ще имате най-красивата градина.

8.Почистване на съдовете
Никой не обича да прекарва много време в миене на съдове, но понякога се налага да почиствате мръсотия и петна – тази задача не е толкова бърза и лесна, и, разбира се, не е приятна. Можете обаче да го направите много по-лесно, като накиснете мръсните си чинии за една нощ с няколко използвани торбички чай. На следващия ден вашите съдове ще бъдат по-малко мазни, така че ще ги измиете много по-бързо и лесно.

9.Премахване на петна по огледалата
Използваните торбички чай могат да улеснят процеса на почистване на огледалата. Накиснете кърпа в чай, приготвен от няколко торбички чай и избършете петната по огледалото в банята. Вашето огледало ще свети като отново!

10.Отстранете неприятните миризми от ръцете си
Рязането на лук и беленето на чесън оставят ужасна миризма по ръцете ви. За да се отървете от лошата миризма, избършете пръстите си с влажна торбичка чай и измийте ръцете си. Това значително неутрализира миризмата.

11.Възпалени венци
Въпреки че уста, пълна с торбички чай, изглежда смешно, това е чудесен начин да намалите болката от болезнените венци. Охладете няколко пакетчета чай и ги поставете в устата си. Това трябва незабавно да успокои възпалените ви венци. Можете да ги използвате по същия начин за лечение на язви в устата и облекчаване на възпалението на устната кухина.

Вижте още: Слуз в белите дробове – домашен лек с джинджифил

12.Неутрализиране на миризми
Използвайте чаени торбички, за да неутрализирате миризмите в дома, както в хладилника, така и в кошчето. Поставете няколко използвани торбички чай на дъното на кошчето за отпадъци и това ще помогне за абсорбиране на лошата миризма, предотвратявайки разпространението й в цялата кухня. Освен това, съхранявайте няколко използвани торбички чай в хладилника, за да поддържатесвежата миризма.