НАЧАЛО ЗДРАВЕ Слуз в белите дробове – домашен лек с джинджифил

Слуз в белите дробове – домашен лек с джинджифил

Слуз в белите дробове - домашен лек с джинджифил
Слуз в белите дробове - домашен лек с джинджифил

Слуз в белите дробове – домашен лек

Слузта може просто да се опише като лепкава субстанция, секретирана от дробовете, гърлото, устата, носа и синусите. Произвежда се от мембрани в носа и синусите.

Разлика между слуз и храчки
Въпреки че термините “слуз” и “храчка” се използват взаимозаменяемо, храчката е друго слизесто вещество, което се произвежда от белите дробове и дихателната система.

От друга страна, слузта се произвежда от тялото през цялото време и служи за много цели, когато сте здрави. Най-важната й функция е да предотвратява изсушаването на тъканта, която предпазва белите дробове, гърлото и синусите. Слузта също помага да се предотврати разпространението на бактерии и алергени, които могат да ни навредят.

Слуз, когато сте болни
Много изследвания показват, че тялото ви произвежда около 1,5 литра слуз на ден, дори и да нямате здравословни проблеми.

Когато сте болни, не е задължително тялото ви да произвежда повече слуз от обикновено. Но, когато страдате от здравословен проблем или алергична реакция, ще забележите промяна.

Бактериите и алергените не само могат да повишат продуктивността на лигавиците, но и могат да произведат вещество, наречено хистамин.

Хистаминът кара носните ви пътища да произвеждат по-течна слуз, което може да доведе до хрема, кихане, сърбеж и запушване на носа.

Гъстата слуз е знак, че лигавиците ви са твърде сухи.

Как да се отървете от слузта?
Повечето хора се опитват да се отърват от слузта, купувайки лекарства без рецепта, въпреки че има много естествени варианти, които могат да решат този проблем по-ефективно.

Има и лесен за приготвяне естествен лек, който може напълно да премахне слузта от белите ви дробове. Вижте го!

Необходими съставки:
джинджифил
ябълков оцет
1 с. л. кокосово масло
1 ч.л. мед

Приготвяне:
Първо нарежете джинджифила на парчета, обелете и го добавете в купа с вода. Кипнете, оставете да се охлади за около 15 минути. Съхранявайте в хладилника.

Вижте още: Премахване на акнето с домашно приготвена паста

Винаги, когато имате затруднено дишане, добавете чаена лъжичка ябълков оцет, чаена лъжичка кокосово масло и чаена лъжичка мед, след това разбъркайте и пийте!