НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ледена вана за укрепване на защитните функции на организма

Ледена вана за укрепване на защитните функции на организма

Ледена вана за укрепване на защитните функции на организма
Ледена вана за укрепване на защитните функции на организма

Ледена вана за повишаване на имунитета

Известният руски професор Сергей Бубновски сподели своя иновативен метод за повишаване на имунната система.

Той твърди, че ако си правите вани за крака с лед за 10-15 секунди, след като се приберете след работа, можете да укрепите имунната си система и да й помогнете да се пребори с обикновената настинка и грипа!

Според едно проучване, ежедневният душ със студена вода може да увеличи броя на белите кръвни клетки, които ни помагат да се борим с много заболявания.

А именно, екип от изследователи от Великобритания установи, че тялото се опитва да се затопли по време и след вземане на душ със студена вода, метаболизмът се ускорява, а имунната система се активира и по този начин се увеличава броят на белите кръвни клетки.

Според немски учени плуването през зимата в студена вода води до оксидативен стрес. Ако това обаче се превърне в обичайна рутина, това предизвиква адаптивна антиоксидантна реакция и тялото е в състояние да се справи с оксидативния стрес още по-добре, след като свикне със студената вода.

Ето какво трябва да направите, за да подсилите имунната си система: напълнете студена вода във ваната или леген. След това добавете няколко кубчета лед и накиснете краката си в тази вода за 10-15 секунди.

Вижте още: Ползите на алое вера за вашето здраве и красота

Трябва да повтаряте тази ледена вана всяка вечер преди лягане и така ще подсилите имунната си система бързо. Това е много полезно в случай на слаб имунитет.

loading...