НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ползите на алое вера за вашето здраве и красота

Ползите на алое вера за вашето здраве и красота

0
Ползите на алое вера за вашето здраве и красота
Ползите на алое вера за вашето здраве и красота

Ползите на алое вера за вашето здраве

Алое вера е растение с широк спектър от лечебни свойства. Може да се отглежда в домашни условия и да се използва при незначителни рани, драскотини, порязвания и изгаряния. Освен това, то предлага още повече ползи за здравето, ако се използва вътрешно.

Това прекрасно растение съдържа повече от 200 биологично активни, аминокиселини, полизахариди, ензими, витамини и минерали, които подпомагат усвояването на хранителните вещества.

Алое вера има мощни антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства, които укрепват имунната система, помагат за детоксикацията на организма и го предпазват от патогените.

Витамини
Това растение е богат източник на витамини С, А, Е, В1, В2, В3, фолиева киселина. То е с високо съдържание на витамин В12, който е от съществено значение за производството на червени кръвни клетки.

То е отлично за вегетарианците и веганите. То помага и за биодостъпността на витамин В12, тъй като помага на тялото да го абсорбира и използва лесно.

Аминокиселини
Алое вера включва 20 от 22-те основни аминокиселини, необходими на организма и салицилова киселина, която лекува възпалението и се бори с бактериите.

Минерали
Алое вера е растение с високо съдържание на магнезий, желязо, мед, калций, цинк, хром, селен, натрий, калий, манган, които подпомагат метаболитните процеси.

Ензими
Това растение изобилства от важни ензими като амилази и липази, които подпомагат храносмилането чрез разграждане на мазнините и захарите в молекули.

Допълнителни приложения
Алое вера ефективно почиства организма и премахва токсините от черния дроб, дебелото черво, пикочния мехур, стомаха, бъбреците и далака и затова е изключително полезно при възпаление на червата, язви и лошо храносмилане.

Освен това е чудесно при артрит, укрепва стомашно-чревния тракт и облекчава възпалението на ставите.

Когато използвате алое вера като вода за уста, сокът му премахва плаката и осигурява много по-добър ефект от търговските продукти. Известно е също, че сокът му помага за лечение на язви в устата.

Можете да добавяте сок от алое вера към напитките и коктейлите си. Независимо от това, винаги препоръчваме консултация със специалист.

Вижте още: Регулиране на кръвната захар с естествени средства

Използвайте алое вера и се насладете на многобройните му ползи за здравето!