НАЧАЛО ЗДРАВЕ За отслабен организъм и имунитет, консумирайте тази комбинация!

За отслабен организъм и имунитет, консумирайте тази комбинация!

0
За отслабен организъм и имунитет, консумирайте тази комбинация!

За отслабен организъм и имунитет, пригответе си следната рецепта!

Понякога, организмът може да се изтощи и след най-леката настинка. Хората с белодробни заболявания или с хронични респираторни заболявания, са особено уморени.

Когато организмът е отслабен, следващата инфекция ще е още по-тежка от предишната. Следователно, трябва да реагирате незабавно и да дадете възможност на организма да засили имунната си система.

Тази рецепта е предназначена предимно за отслабен организъм, имунитет, за възстановяване от тежко заболяване, възстановяване след операция или след хоспитализация.

Сместа е подходяща и препоръчителна за хора с белодробни заболявания, деца с отслабен имунитет и без апетит.

Само след няколко седмици ще се убедите в ефикасността и силата на тази комбинация:

Необходими съставки:
50 гр. смлени орехи
50 гр. смлени бадеми
50 гр. смлени стафиди
50 гр. смлени лешници
50 гр. настърган хрян
500 гр. мед
1 цял лимон, по-голям (домашен)

Приготвяне:
Смесете всички съставки и ги разбъркайте в по-голям буркан. Разбъркайте добре, тъй като сместа е гъста и оставете в хладилника.

Употреба: Най-добре е да консумирате по една супена лъжица сутрин и вечер, поне един час преди хранене.

Когато изразходвате дозата, направете друга.

Можете да направите двойна доза наведнъж, но е по-трудно да се съхранява и използва, така че е най-добре да направите единична доза, както споменахме по-рано. Можете да продължите да използвате сместа след изтичане на препоръчителното количество, превантивно.

Лешникът е богат на витамини Е и С, микроелементи: цинк, йод и хром. Микроелементите често са в недостиг в съвременното меню.

Орехите са 4 пъти по-хранителни от месото. Съдържат антиоксиданти, висококачествени мастни киселини, желязо, калций, магнезий, фосфор, цинк, манган, селен, витамини А, В, С, Е и К.

Хрянът е отличен за почистване на организма, като ускорява метаболизма, предотвратява настинките, укрепва целия организъм и е богат на витамини С, В1, В2, В6, калий, магнезий, фосфор, желязо. Той е отличен естествен антибиотик, който повишава съпротивлението на организма, улеснява храносмилането, стимулира кръвообращението и работата на сърцето, стимулира работата на черния дроб и е добър диуретик.

Вижте още: Домашна шоколадова торта, готова за 30 минути

Бадемите са най-добрият източник на витамин Е, който е мощен антиоксидант и предпазва от злокачествени заболявания. Те са особено полезни за хора, които са по-активни и се уморяват. Те облекчават мускулните възпаления и осигуряват на тялото нужната енергия. Бадемите съдържат и витамини от В-комплекс, калций и магнезий и са много важни за мозъка, мускулите и общото състояние на организма.

Ежедневната консумация на мед е много важна за здравето ви.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...