НАЧАЛО ЗДРАВЕ Невероятните ползи от орехите – 5 ореха на ден и бъдете здрави!

Невероятните ползи от орехите – 5 ореха на ден и бъдете здрави!

Невероятните ползи от орехите - 5 ореха на ден и бъдете здрави!
Невероятните ползи от орехите - 5 ореха на ден и бъдете здрави!

Невероятните ползи от орехите

Орехите се считат за суперхрана и определено трябва да ги включите в диетата си. Те съдържат голямо количество здравословни мазнини, а също така осигуряват необходими вещества за организма.

Орехите са богат източник на витамини и минерали и подобряват здравето по отличен начин.

Ето какви полезни вещества включват:
витамин Е
антиоксиданти
омега 3 мастни киселини
феноли
полиненаситени мазнини

По този начин орехите имат чудотворно въздействие върху здравето ви, когато се консумират редовно.

Ето списък на ползите за здравето, които можете да получите от орехите

Ниско ниво на стрес
Вярно е, че консумацията на орехи ще накара стресът ви да изчезне за нула време. Ако често имате проблеми поради високите нива на стрес, често реагирате прекалено на стресова ситуация, тогава орехите са вашето спасение. Орехите успокояват реакцията на вашия организъм и помагат за преодоляване на отрицателните странични ефекти от стреса.

Защитават мозъка
Съдържанието на омега-3 мастни киселини в орехите е много високо, което е много полезно за борба с рака и депресията. Редовната консумация на орехи също помага да се намалят ефектите на Алцхаймер.

Изследване, публикувано в New England Journal of Medicine, установи, че яденето на орехи понижава лошия холестерол и подобрява работата на мозъка.

Здраво сърце
Искате ли да подобрите здравето на сърцето си? Яжте орехи. Те съдържат високи нива на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и ви предпазват от дегенерация и сърдечни проблеми.

В скорошно проучване д-р Пени Крис Атертън обясни, че консумацията на шепа орехи 4 дни в седмицата може значително да намали сърдечните заболявания. В допълнение, изследването споменава, че консумацията на шепа орехи може да подобри здравето на кръвоносните съдове само за 4 часа.

Отслабване
Полиненаситените мазнини в орехите са много полезни за предотвратяване на запушването на артериите и тяхното здравословно въздействие. Това намалява нездравословното желание за храна и по този начин помага за отслабване. Консумацията на орехи ви кара да се чувствате пълноценни за по-дълго време.

Подобряват здравето на косата, кожата и ноктите
По-лъскавата коса заедно с по-гладката кожа са невероятните ползи от орехите, които винаги ще се радвате да получите. Те съдържат огромно количество полиненаситени мазнини и омега-3 мастни киселини, което също прави ноктите ви блестящи и здрави.

Така че, уверете се, че орехите са съществена част от вашата диета. Можете да добавите орехите към салатата.

Вижте още: Нивото на киселинност на стомашния ви сок е твърде ниско?

За да сте здрави, просто консумирайте по 5 ореха всеки ден.

Консумирайте здравословни храни и бъдете здрави!

loading...