НАЧАЛО ЗДРАВЕ Нивото на киселинност на стомашния ви сок е твърде ниско?

Нивото на киселинност на стомашния ви сок е твърде ниско?

Нивото на киселинност на стомашния ви сок е твърде ниско?
Нивото на киселинност на стомашния ви сок е твърде ниско?

Нивото на киселинност на стомашния ви сок е твърде ниско? Ето как да разберете

Интересното е, че консумацията на цвекло може да ви помогне да определите нивото на киселинност в стомаха си.

Много е лесно и просто. Просто яжте този зеленчук, след което проверете цвета на урината си.

Ако урината ви е светла, това означава, че имате достатъчно киселина в стомаха си. Ако урината има розов цвят, това означава, че стомашната ви киселина е на доста ниско ниво.

Стомашната киселинност изисква pH, така че да може да разгради протеините и да направи витамин В12 по-достъпен. Ако имате недостиг на киселина в стомаха, тялото ви няма да може да усвои правилно протеините. В този случай те навлизат в тънките черва под формата на протеинови фрагменти.

В резултат това ще доведе до различни здравословни проблеми, включително пропускливи черва. Този проблем възниква, когато глутеновите частици създават дупки в тънките черва, което позволява на неразградените хранителни компоненти да достигнат до кръвния поток.

Освен това, неправилното усвояване на витамин В12 може да ви направи по-уморени. Това означава, че в червата ви ще възникнат проблеми и през цялото това време ще изпитвате хронична умора!

За щастие цвеклото може да ви помогне да разберете какво се случва със стомаха ви.

Ако урината ви има розов цвят след консумацията на този зеленчук, това означава, че pH ви е много нисък и ето какво трябва да направите:

Пийте по 2 чаши вода 15-30 минути преди хранене
Ако пиете вода преди хранене, стомахът ви ще бъде защитен от киселината. Според аюрведичната медицина стомахът ще увеличи отделянето на солна киселина.

Опитайте органичен ябълков оцет
За да намалите киселинността на стомаха, трябва да пиете ябълков оцет. Не забравяйте да смесите 1 супена лъжица оцет с чаша вода.

Допълнителни предимства на цвеклото

Антиракови свойства
Сокът от цвекло има висок хранителен профил. Той е отличен източник на антиоксиданти, калий, фибри и фолати. Цвеклото е изключително полезно за профилактика на рака. Много изследвания показват, че хората с тумори преминават в ремисия. Редовната консумация на цвекло води до намаляване на тумора.

Един от най-здравословните зеленчуци
Цвеклото е една от 5-те най-здравословни храни. То има способността да подобрява храносмилането, да понижава нивата на кръвното налягане и да повишава либидото. Можете да го приготвите на грил, да направите вкусен сок или просто да го добавите към салати.

Възпаление
Цвеклото има богато съдържание на бетаин, хранително вещество, което защитава ензимите, клетките и протеините. Благодарение на високото съдържание на това хранително вещество цвеклото може ефективно да се бори с възпалението, да защити вътрешните органи и да предотврати много хронични заболявания.

Вижте още: Праз лук в бекон – лесна рецепта за празничната трапеза

Насърчава детоксикацията
Цвеклото съдържа пигменти, които могат да поддържат процеса, чрез който токсините се прикрепят към други молекули, така че те могат да бъдат елиминирани ефективно от тялото ни. Този процес е известен като процес на детоксикация фаза II.

loading...