НАЧАЛО ЗДРАВЕ Понижаване на кръвното налягане със сок от червено цвекло

Понижаване на кръвното налягане със сок от червено цвекло

Понижаване на кръвното налягане със сок от червено цвекло
Понижаване на кръвното налягане със сок от червено цвекло

Понижаване на кръвното налягане с цвекло

Цвеклото е изключително здравословно, така че ако не сте го добавили вече към диетата си, днес ще ви убедим!

Цвеклото е богато на фитонутриенти, известни като беталаини, които имат мощно антиоксидантно, противовъзпалително и детоксикиращо действие. В допълнение, тези зеленчуци предотвратяват вродени дефекти, ракови заболявания и сърдечни заболявания.

Ние ви даваме 6 добри причини да започнете да използвате цвекло веднага:

Възпаление
Възпалението е основната причина за много хронични заболявания. Бетаинът защитава протеините, клетките и ензимите от стрес от околната среда, предотвратява възпалението и защитава органите, като по този начин предпазва от различни хронични заболявания.

Почиства черния дроб
Хранителните вещества в цвеклото детоксикират организма и са пълни с антиоксиданти. В допълнение, бетаинът помага на чернодробните клетки да отделят токсините, пектинът почиства отделените токсини от черния дроб, а беталаините имат мощни противовъзпалителни свойства, които стимулират детоксикацията.

Цвеклото понижава кръвното налягане
Консумацията на сок от цвекло регулира кръвното налягане за няколко часа. Изследванията доказват, че чаша сок от цвекло понижава кръвното налягане с около 4-5 пункта поради нитратите в цвеклото, които се превръщат в азотен оксид в организма.

Следователно, кръвоносните съдове се отпускат и разширяват, така че кръвното налягане намалява и притока на кръв се повишава.

Бори се със запека
Високите количества фибри спомагат за изхождането и за елиминирането на отпадъците през червата по здравословен начин. Проучванията показват, че бетацианинът, фитохимикал, открит в цвеклото, може да предотврати и излекува рака на дебелото черво.

Намалява риска от вродени дефекти
Цвеклото е богато на витамин С и фибри, както и на калий и манган, които поддържат правилната функция на мускулите, нервите, панкреаса, черния дроб, бъбреците и костите. Тези зеленчуци също са богати на фолати, които са витамин от В група, които намаляват риска от вродени дефекти.

Предотвратява рака
Цвеклото съдържа фитонутриенти, които също осигуряват червения му цвят. Научно доказано е, че екстрактът от цвекло намалява образуването на тумори в няколко органа и е особено ефективен при рак на простатата, гърдата и панкреаса.

Вижте още: Невероятните ползи от орехите – 5 ореха на ден и бъдете здрави!

Освен това, цвеклото има силни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които също намаляват риска от рак.

loading...