НАЧАЛО ЗДРАВЕ За нормализиране на холестерола пийте ябълков оцет!

За нормализиране на холестерола пийте ябълков оцет!

За нормализиране на холестерола пийте ябълков оцет!
За нормализиране на холестерола пийте ябълков оцет!

За нормализиране на холестерола и за подобряване на храносмилането пийте ябълков оцет!

Може би сте слушали за ябълковия оцет. Може би го използвате за приготвяне на храна. Но знаете ли всичко за него?

Ябълковият оцет съдържа голям брой от най-полезните вещества: калий, калций, флуор, силиций, натрий, фосфор, мед, желязо и други, органични киселини: оцетна, лимонена, млечна, пропинова, както и пектини, витамини: A, B1, B2, B6, C, P, E и бета-каротин.

Съставът на ябълковия оцет е уникален и всеки компонент е много полезен сам по себе си. Но основната стойност на този продукт се състои в комбинацията от всички тези компоненти и тяхното комплексно въздействие върху човешкото тяло. Но е важно да запомните, че всичко полезно се ползва в умереност.

Ябълковият оцет е в състояние няколко пъти да ускори метаболизма в организма. Освен това, активно стимулира разграждането на мазнини, въглехидрати, което спомага за по-активна загуба на излишно тегло.

Ябълковият оцет активно защитава организма от различни чревни инфекции, той ще помогне за възстановяване на чревната микрофлора, а също така допринася за неговата здравословна перисталтика.

Предлагаме ви да научите за 6 заболявания, при които ябълковият оцет ще бъде най-добрият ви помощник!

Рефлукс и киселини
При рефлуксът стомашният сок се покачва в хранопровода. Това обикновено е придружено от парене. При този проблем ще ви помогне ябълковият оцет. При киселини изпийте чаша вода със супена лъжица ябълков оцет.

Помага за нормализиране на нивата на холестерола
Колкото и странно да звучи, ябълковият оцет намалява киселинността на вътрешната среда в организма, което намалява възпалението на стените на кръвоносните съдове и отлагането на холестерол по тях.

Помага да отслабнете
Ябълковият оцет ви помага да отслабнете. Приемът му намалява глада и спомага за извеждането на токсините и излишната вода от тялото.

Контрол на кръвната захар
Изследванията показват, че ябълковият оцет има антигликемично свойство, което може да контролира кръвната захар.

Антиоксидант
Ябълковият оцет съдържа антиоксиданти като катехин, галова киселина, кафеена киселина и хлорогенна киселина, които поддържат здравето ни.

Храносмилане
Оцетната киселина, открита в ябълковия оцет, помага за по-доброто усвояване на храните, които ядете. Като добавите оцет към салатата, правите зеленчуците по-лесно смилаеми. Внимание! Купувайте само натурален ябълков оцет! Ябълковият оцет може да се приготви много лесно у дома.

Вижте още: Понижаване на кръвното налягане със сок от червено цвекло

За ежедневна употреба се препоръчва разбъркване на 1 супена лъжица ябълков оцет в чаша вода. Можете да добавите чаена лъжичка мед и лимонов сок.

loading...