НАЧАЛО ЗДРАВЕ Корен от глухарче в мед – лек за пречистване на черния дроб

Корен от глухарче в мед – лек за пречистване на черния дроб

Корен от глухарче в мед - лек за пречистване на черния дроб
Корен от глухарче в мед - лек за пречистване на черния дроб

Корен от глухарче в мед – лек за пречистване на черния дроб от токсини

Коренът от глухарче помага да се изхвърлят дори „скритите“ токсини от тялото. Имаме предвид всички метаболитни продукти, които не са били неутрализирани и изхвърлени от тялото, както и всички токсини, които вдишваме във въздуха и ги поглъщаме чрез храната и водата.

Отдавна е известно, че глухарчето има способността да пречиства и регенерира черния дроб, особено що се отнася до омазнения черен дроб. Той действа като диуретик и се използва и при заболявания като подагра за изхвърляне на пикочната киселина, която се натрупва в ставите и създава кристали.

Освен детоксикиращите свойства, глухарчето поддържа кожата чиста и гладка. Горчивите вещества подобряват храносмилането и секрецията на храносмилателни сокове.

Събиране на коренте от глухарче
Глухарчетата имат дълги корени, които се вадят малко трудно. Те се отстраняват най-лесно след дъжд, когато почвата е мека. Глухарчето трябва да се събира от незамърсени площи, далеч от движението и промишленото замърсяване.

Измийте хубаво корените. Може да се използват пресни или да се изсушат.

Как да си направите медена инфузия с корен от глухарче
Всички знаем за лечебните свойства на меда, така че когато се комбинира с такава лечебна билка, той придобива големи лечебни сили.

След като сте измили корена, нарежете го на ситно. Напълнете буркана наполовина с нарязан корен от глухарче и допълнете с мед. Разклатете добре и изчакайте всички мехурчета въздух да излязат от меда.

Топлината е необходима за ускоряване на процеса на извличане, но ако е изложен на висока температура, медът може да загуби част от лечебните си свойства.

За да избегнете това, най-добре е да поставите буркана в купа с топла вода. Ако е необходимо, сменете водата, за да я поддържате топла. Загрейте този мед в продължение на два часа.

Оставете го да се охлади поне за 12 часа, а най-добре през целия ден преди да го прецедите.

Прецедете меда и съхранявайте корена в чист, стерилизиран буркан на тъмно, хладно място.

Начин на употреба
Пригответе си чай от корена и яжте по една супена лъжица мед сутрин и вечер. Когато се консумират в комбинация, чаят и медът повишават ефективността си. Чаят може да се приготви и след обилно хранене, за да помогне за по-доброто храносмилане.

Вижте още: Спасение от остеопорозата – натурално средство с червено вино

Ако сте настинали, тази комбинация от глухарче в мед ще ви помогне да се възстановите по-бързо и да се отървете от вируса.

loading...