НАЧАЛО ЗДРАВЕ Правилното пиене на вода ще промени живота ви

Правилното пиене на вода ще промени живота ви

Правилното пиене на вода ще промени живота ви
Правилното пиене на вода ще промени живота ви

Правилното пиене на вода е много важно за вашето здраве

Разберете как да пиете вода, за да излекувате всички болести и да станете здрави!

Всички знаем, че водата е необходима за живота, защото 70% от тялото ни се състои от вода. Така че не е трудно да разберем, че консумацията на вода помага на здравето ни. Въпреки това, знаейки как да консумираме вода, може да излекуваме много заболявания.

Хидротерапията има прости правила за това как да пием питейна вода, за да подобрим функционирането на цялото си тяло.

Водната терапия може да се използва като естествено лечение на различни заболявания като: главоболие, бронхит, гастрит, запек, астма, артрит и дори по-сериозни здравословни проблеми като сърдечни проблеми, диабет, епилепсия и други заболявания.

Теоретично съществува тясна връзка между водната терапия и подобна терапия, практикувана от индийската медицина, Аюрведа.

В аюрведичната медицина има терапия, наречена „Usha Paana Chikits“, чийто груб превод е „ранно лечение с вода сутрин“.

Разликата между тези две практики е, че в индийската версия се препоръчва да се пие 1,5 литра вода на празен стомах, а в тази версия консумацията е много по-малко.

Ето как да приложите хидротерапията на практика:

1.След като се събудите, дори преди да си измиете зъбите, се препоръчва да изпиете 640 мл (4 чаши по 160 мл.) вода.

Консумирайте за предпочитане вода, която не съдържа флуор. Просто изберете минерална вода без флуор или просто изберете филтрирана вода.

Възрастните хора или хората, които не могат да пият много вода, трябва незабавно да започнат с малко количество, да пият по 1 чаша вода в продължение на 7 дни, като постепенно увеличават количеството до четири чаши по 160 мл. вода.

2.Измийте зъбите си, след като изпиете 1 чаша вода, след това изпийте още 3 чаши и изчакайте 45 минути преди да хапнете или изпиете нещо.

3.Изяжте закуската си както обикновено след това.

4.След закуска не яжте нищо в продължение на два часа. Тъй като стомахът ви ще има повече вода и дебелото черво може лесно да се отърве от токсините, такава водна терапия кара тялото да усвоява по-добре хранителните вещества от храната по време на целия процес.

Освен това, подобна терапия подновява кръвта и има огромен възстановителен ефект върху организма, помага на организма да провежда ежедневна детоксикация, предотвратявайки появата на заболявания и възстановява енергията на нашето тяло.

Вижте още: Рецепта за домашни сладки с пълнеж от шоколад

С правилното пиене на вода ще подобрите функционирането на тялото си с тази терапия!

loading...