НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Сок от моркови и портокали – запишете си рецептата!

Сок от моркови и портокали – запишете си рецептата!

Сок от моркови и портокали - запишете си рецептата!
Сок от моркови и портокали - запишете си рецептата!

Сок от моркови и портокали

Сокът е вкусен, децата го обичат, често го приготвям в двойна доза.

Това е рецепта за една доза. Купувам и лимонена киселина в опаковка от 100 гр., защото е по-икономична и често правя този сок.

Необходими съставки:
1 кг портокали
0,5 кг моркови
50 гр. лимонена киселина
1 кг захар
2 литра вода
8 литра вода за по-късно

Приготвяне на този вкусен сок от моркови и портокали:
Изплакнете добре портокалите със студена вода, след което ги оставете да престоят няколко часа във водата с малко сода за хляб. Освен това, измийте добре морковите и отстранете мръсотията от тях.

Нарежете портокалите и морковите и след това ги сложете в тенджера с 2 литра вода и лимонена киселина. Гответе на умерена температура за 45 минути. Когато омекнат, ги разбъркайте с ръчен миксер или пасатор, след което оставете да изстинат.

Разтворете 1 кг захар в 8 литра вода. Прецедете сока през марля. Ако искате сокът да е по-гъст, не е необходимо да го прецеждате.

Ако използвате домашни портокали, достатъчно е просто да ги измиете. Но ако са от магазина, правя така: Накисвам ги за 24 часа в солена вода, за да премахна горчивината и пестицидите.

Вижте още: Регенериране на костите и ставите с натурални средства

Когато ги варите, най-добре е да ги нарежете на кубчета, а морковът да настържете. Можете също така да добавите ябълки, праскови, кайсии или плодове по ваше желание. С увеличаването на количеството плодове увеличете пропорционално водата, захарта и лимонената киселина.

loading...