НАЧАЛО ЗДРАВЕ Болките в ставите ще изчезнат с един лимон на ден

Болките в ставите ще изчезнат с един лимон на ден

Болките в ставите ще изчезнат с един лимон на ден
Болките в ставите ще изчезнат с един лимон на ден

Болките в ставите ще изчезнат благодарение на тази рецепта

Ако започнете да консумирате голямо количество цитрусови плодове, това означава, че е настъпил сезона на настинките. Лимонът наистина има уникални лечебни свойства. Но често се ограничаваме до добре известните факти и дори не подозираме как и кога е по-добре да го използваме освен за лечение на настинка.

Традиционната медицина в много страни по света включва лимона към средствата за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат. Сокът му помага да се справите с артрозата, ревматизма и артрита. Ако вече сте отчаяни да намерите достъпно и ефективно лечение, тази опция е за вас.

Ревматизъм
Лимонът е пълен с витамини А, В1 и В2, Р и С, както и лимонена киселина. Такива компоненти имат укрепващ и противовъзпалителен ефект. Следователно, именно лимонът може да помогне за лечение на ревматизма. Пригответе тинктура от лимонова кора. За целта са ви необходими 5 лимона и 0,5 литра водка. Обелете първо лимоните. Смелете обелките и ги залейте с водка. Оставете продукта да престои за 2 дни.

Разтривайте възпалените стави всяка вечер и след това ги увийте с топла вълнена кърпа. Повтаряйте процедурата всяка вечер.

Артрит
Няма да се избавите от болестта само с помощта на лимон. Но можете да го използвате като чудесно помощно средство. Препоръчваме да си правите разтривки с лимонов сок или тинктура от лимонова кора. Нарежете един лимон и изстискайте сока от него. Прилагайте върху болните стави 2 пъти на ден. Не се движете, докато сокът напълно не изсъхне по кожата.

Ако нямате време да приготвите тинктурата, направете си чай от лимонова кора. Налейте 1 литър вода в тенджера и добавете сока и кората от 2 лимона. Сварете сместа за 15 минути. Когато чаят се охлади малко, подсладете го с мед и го изпийте.

Артроза
Ако ви измъчва артроза, когато физическата активност отсъства, можете да облекчите болката и да увеличите подвижността на ставите с лимон. Смесете 4 ч.л. лечебно великденче, 2 ч.л. корен от репей, 12 с.л. лимонов сок, 6 ч.л. трицветна теменуга и 400 мл. вода. Залейте всички билки с вода и варете за 10 минути. Дръпнете отварата настрана и я оставете за 12 часа. Прецедете и добавете лимонов сок. Приемайте след ядене по 0,5 чаши 4 пъти на ден.

Вижте още: Почистване на фугите с пет естествени средства

Половината от всички хранителни вещества се намират в кората на лимона! В рамките на седмица след подобно лечение можете да почувствате разликата. Изпробвайте тази техника и кажете на приятелите си, които също страдат от заболявания на опорно-двигателния апарат.

Болките в ставите ще останат в миналото.

loading...