НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистване на фугите с пет естествени средства

Почистване на фугите с пет естествени средства

Почистване на фугите с пет естествени средства
Почистване на фугите с пет естествени средства

Почистване на фугите

Няма нищо по-лошо от факта, че с течение на времето фугите потъмняват. Това може да се случи в кухнята, банята или на пода и не е приятна гледка. Не само не изглежда естетически, но и не е хигиенично.

Фугите са чудесно място за появата на мухъл и мръсотия. И най-вероятно разпространявате мръсотията и мухъла и на други места в дома си.

Колкото и да е досадно почистването, можете да го направите лесно, ако изберете правилните средства. Ориентирането към силни химикали може да ви се стори правилния начин, но наистина трябва да сте сигурни, че имате съответната вентилация.

Поради тази причина всички естествени почистващи препарати са чудесен вариант. Те са прости и ви гарантираме, че имате 95 процента от тези съставки в дома си. И така, какво чакате? Проверете списъка и започнете с почистването.

1.Сода за хляб
Содата ще свърши отлична работа! С помощта на гъба, вода и 1/2 чаша сода за хляб можете да избършете фугите.

2.Оцет
За наистина тъмни и мръсни фуги използвайте оцет. Използвайте гъба, потопена в бял оцет, за да избършете фугите и плочките. След това, изсипете сода върху стара четка за зъби и продължете с почистването. Тази мощна комбинация ще даде реални резултати.

3.Сол
Солта има бактерицидни свойства, така че е чудесна за дезинфекция и почистване на тъмните фуги. Всъщност солта буквално изсмуква водата от фугите и убива цялата мръсотия. Просто ги избършете с влажна кърпа, оставете за една нощ и след това изплакнете на следващия ден.

4.Лимонена киселина
Вероятно вече знаете, че лимонената киселина помага за избелване на вещите – например, използва се в козметични продукти за премахване на тъмни петна. Можете също да използвате лимонената киселина и за мръсните фуги. Киселината ще убие всяка плесен и гъбички, но ако наистина искате чисти фуги, смесете лимонената киселина със сода и изтъркайте.

Вижте още: Торта с извара без печене, готова само за 30 минути

5.Почистване с пара
Почистването с пара няма да изчисти мръсните фуги, но ще дезинфектира и намали всякакви замърсявания. Това е чудесно естествено решение, което ще ви помогне да се отървете от микробите и плесените.

loading...