НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Петната по дрехите ще изчезнат с тези лесни трикове

Петната по дрехите ще изчезнат с тези лесни трикове

Петната по дрехите ще изчезнат с тези лесни трикове
Петната по дрехите ще изчезнат с тези лесни трикове

Петната по дрехите ще изчезнат лесно

Вероятно поне веднъж сте изпуснали мазно месо върху себе си или сте разляли сок. Колко любими дрехи са съсипани от упорити петна! За да се справите с този проблем, спазвайте следните инструкции, които ще ви помогнат да изперете всичко!

Как да се справите с петната по дрехите

Полезни съвети
1.Препарат за миене на съдове
Наслаждавайки се на сладоледа, той започва да се топи и изведнъж забелязвате петно по роклята си. Не се притеснявайте! За да изперете петното, накиснете дрехата в студена вода за 10 минути, добавете препарат за миене на съдове и след това изперете, както обикновено.

2.Амоняк
След излизане сред природата, може да откриете какви ли не петна! Петното от кюфте със сигурност ще ви напомни за скорошното барбекю. Ако е прясно, тогава можете да втриете сол на това място, за да обезмаслите тъкънта. Течният амоняк ще се справи с упоритото замърсяване.

3.Аспирин
Аспиринът ще помогне за справяне с петната от пот. Сложете в чаша с топла вода 4 стрити таблетки. Накиснете дрехата в този разтвор и оставете за 2 часа, след което изперете.

4.Мляко
Ако смесите 1 литър мляко и 2 с.л. лимонов сок, ще получите страхотно средство, което ще премахне петната от горски плодове. Оставете дрехите за 2 часа в тази течност, след това изперете.

5.Крем за бръснене
За да премахнете петната, нанесете крем за бръснене върху тъканта и оставете за 20 минути. След това просто изперете дрехата.

6.Бебешки мокри кърпички
Случва се да не знаете откъде се е появило петното и как да се справите с него. Ето какво трябва да направите в този случай: помислете за замърсяването, минете го с четка за дрехи и почистете горния слой мръсотия. След това избършете мястото с влажна кърпа. 30 ° C е оптималната температура за пране на петна с неизвестен произход.

7.Лимонов сок
Тази съставка ще ви помогне да премахнете следи от малини, боровинки, грозде и други плодове, както и шоколад. Изстискайте сока от един лимон, смесете с оцет в съотношение 1: 1. С помощта на памук нанесете сместа върху петното и внимателно изтъркайте.

8.Оцет
Белият оцет ще ви помогне да се справите с петната от кетчуп. Обърнете замърсените дрехи отвътре и изплакнете със студена вода. Оставете ги във водата със средство за отстраняване на петна за 10 минути, след което изплакнете. Третирайте петното с оцет, ако не е изчезнало, след това повторете тази процедура няколко пъти.

Вижте още: Средство за варикоза – решава проблема за 4 дни

Тези прости съвети ще бъдат полезни за всяка домакиня! Приятелите ви ще се радват, ако споделите тези трикове с тях.

loading...