НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Потокът на парите и числата – следвайте тези прости правила!

Потокът на парите и числата – следвайте тези прости правила!

Потокът на парите и числата - следвайте тези прости правила!
Потокът на парите и числата - следвайте тези прости правила!

Потокът на парите и числата

Искате да бъдете богати, да си купите скъпа кола, луксозна къща, снежнобяла яхта, да отведете децата на екскурзия в чужбина, да карате ски в Алпите. Обаче струва ли си да се отдадете на празни мечти, ако все още нямате пари и няма да имате? Ще бъдете богати, ако запомните тези прости правила.

Единица
Единицата сама по себе си не означава нищо. Но в комбинация с други числа може да се превърне в онова приятно допълнение, мъничко камъче, което ще позволи на кантара да се наклони в правилната посока.

Двойка
Двойката – символ на нужда, бедност и принудителни икономии. Тя ни насърчава да споделяме, даваме, раздаваме и жертваме. Всеки, който се занимава с пари, трябва да избягва числото две. Не бива да давате заем от 20, 200 или 2000 лева. Да искате назаем такива суми, това също няма да подобри финансовото ви състояние, само ще влезете в по-големи дългове. Ако ви искат 200 лв., дайте 201.

Ето още един пример. Получавате нова работа, а ви предлагат заплата от 2000. Съгласете се на 1999. В този случай ще избегнете много финансови затруднения.

Не трябва да купувате нещо, което струва 20 лв., 200 лв., 2 хиляди или 2 милиона. Това ще ви разочарова, ще се счупи бързо или ще ви създаде неприятности.

В никакъв случай не съхранявайте трудно спечелените пари в два портфейла или две банки. В крайна сметка, числото “две”, освен всичко друго, привлича крадци и измамници.

Тройка
Най-активното и положителното от числата е, разбира се, тройката. За всеки от нас това е началото на нещо ново, възможност да увеличим капитала и потенциала си. Тройката събужда инициативата дори и в най-инертните от нас и буквално ни кара да се движим напред и нагоре. Не е чудно, че именно тази цифра се свързва с увеличение на печалбата, успех във финансовите дела и увеличаване на производството.

Но за спестяванията, числото “три” е напълно неподходящо. Никога не заделяйте 300, 3 или 30 хиляди, 3 милиона. Няма да има натрупване на капитала, ще изхабите всяка стотинка и сами ще се изненадате колко бързо се изпразва сметката ви.

Ако искате да опитате късмета си с лотарията, купете не един, а три билета наведнъж. В този случай шансът за печалба ще се увеличи десет пъти.

Четворка
Тя е символ на стабилност и надеждност. И следователно, ако искате да спестите пари, започнете с 400, 4000, 40 000. Четворката обича стандартните ситуации и решения. Но рискът, импровизираната и творческата инициатива не й допадат. Не си струва да рискувате да имате 4000 или 4 милиона в активи. Но да се влагат тези пари в месечно (стандартно) развитие на бизнеса е възможно и дори необходимо. Нещата ще вървят добре, но златният дъжд няма да се излее над вас.

Екипът от четирима души ще бъде дружелюбен и надежден като скала.

Петица
Числото е противоречиво. От една страна, то намеква, че е време да похарчите пари за удоволствия и забавления, например за ваканция или пътуване в чужбина, за скъп ресторант или за подарък на любимия човек.

От друга страна, петицата ни призовава благоразумно да се разпореждаме с това, което сме спечелили. Какво да изберете, зависи от вас. В първия случай получавате повече удоволствие. Във втория – шанс за увеличаване на капитала. Дългосрочното планиране не е за всеки. Не всеки може да живее пет години, като спестява от удоволствия и забавления. Но, ако решите, резултатът със сигурност ще ви зарадва.

Шестица
Тя е символ на надеждност. Идеалното число, което може да се раздели на 2 и на 3 и следователно комбинира елементите на всяко от тях.

Ако месечният ви доход е 6 или 60 хиляди, в живота ви няма място за безразсъдство, вълнение и риск. Само точното изчисление, здравият ум и практичността, само добре обмислените решения и компетентното планиране ще доведат до комфортен живот и увеличаване на капитала.

В допълнение, шестицата гарантира успех при всякакви финансови транзакции и начинания, но само, ако успеете да привлечете подкрепата на близки. В крайна сметка шестицата е символ и на семейството. Ако всички негови членове обединят интересите си и се ангажират с едно нещо, те ще постигнат финансова независимост и просперитет.

Седмица
За парите това е лошо и дори опасно число. Със 700, 7 или 70 хиляди можете да забравите за стабилността. Коварното число винаги ще създава негативни ситуации, на които не можете да повлияете по никакъв начин.

Сума, започваща със седем ще ви донесе неприятности и измама, оплетени в мрежите на нечисти хора. В резултат на това ще има много повече загуби, отколкото придобивки. 700, 7000 или 70 000 не се дават и не се вземат на заем, не внасяйте в банката, не завещавайте. Те ще се стопят или ще ви донесат нещастие.

Компания със седем служители едва ли ще има успех. Постоянно ще има работа с кредитори и измамници. Ако искате да успеете, вземете още един служител.

Осмица
Това е непрекъснато движение нагоре и надолу. Ако вашият доход е 800, 8 или 80 хиляди, трябва да знаете, че парите ще идват отвсякъде, но ще изтичат като вода през пръстите ви. Осмицата обича енергичните хора, които винаги са в движение. Ако следвате растежа на индексите на финансовата активност, непрекъснато продавате и купувате нещо, внасяте и изнасяте, ви се гарантира печалба и успех. Всъщност за сумите, започващи с осем, всичко се вписва във формулата „стока-пари-стока“.

Ако искате да се занимавате с търговия и да отворите малък магазин, уверете се, че началният ви капитал започва с числото осем. Когато купувате акции, вземете осем, като продадете конкретен продукт, започнете с осем бройки.

Деветка
Тази цифра няма нищо общо с парите и богатството. По-точно, показва липса на пари или пълна липса на интерес към финансовите въпроси. В крайна сметка, девет дава на човека мъдрост и помага да разбере, че щастието не е в парите.

Ако съдбата ви срещне с партньори, опериращи със сумите 9, 90, 900 и 9000, бягайте от тях. Вашият съвместен проект няма да донесе печалба нито на вас, нито на тях. Причината е липсата на инициативност и жизненост.

Вижте още: Кюфтета с ориз на фурна – отлична идея за семейния обяд

Но сумата, започваща с числото 9, можете да дадете, завещаете, да похарчите да закупите произведения на изкуството, да инвестирате в културни проекти, да дарите за благотворителност. В крайна сметка деветката е символ на вечността, способността да остави своя отпечатък в историята.

loading...