НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистване на пералната машина за 5 минути с този трик

Почистване на пералната машина за 5 минути с този трик

0
Почистване на пералната машина за 5 минути с този трик
Почистване на пералната машина за 5 минути с този трик

Почистване на пералната машина за 5 минути с лимонена киселина

Пералната машина е необходимост ежедневието, но понякога е доста скъпо удоволствие за семейния бюджет. Затова е толкова важно тя да ви служи не една или две години, а колкото е възможно по-дълго.

Уви, обаче, това не винаги е възможно, защото говорим за качеството на водата от чешмата. В много населени места водата е толкова твърда и пренаситена с различни примеси, че да се справим с това явление изглежда доста трудоемко и понякога безнадеждно. Инсталирането на филтри е доста скъпо.

Разбира се, като опция можете да купувате омекотители и т.н.

Но трябва да признаете, че това също е доста скъпо. Можете да използвате специални препарати, но вече е доказано, че използваните вещества не се изплакват напълно от прането, така че не е безопасно да перете дрехите на страдащи от алергия и малки деца.

Достатъчно е да правите тази процедура веднъж на 3-4 месеца профилактично. Ако обаче водата е много твърда, можете да правите процедурата по-често, определено няма да има вреда от нея.

Тайната за почистване на пералната машина се крие в използването на обикновена лимонена киселина. Четири пакетчета лимонена киселина с тегло 15 грама са достатъчни за стандартна перална машина 3,5 кг. Ако капацитетът на машината е по-голям, тогава дозата се увеличава.

Изсипете киселината в отделението за прах и включете машината за пълен цикъл на пране при максимална температура. И това е всичко!

Вижте още: Диета с кисело мляко: ще изгорите 6 килограма мазнини за 10 дни

Лимонената киселина в идеалния случай ще почисти налепите отвътре и още при първото изплакване можете да видите каква мърсотия ще се отдели.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...