НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ “Спасяването” на хората е грешка. Вижте защо!

“Спасяването” на хората е грешка. Вижте защо!

"Спасяването" на хората е грешка. Вижте защо!

“Спасяването” на хората е грешка, която не бива да допускате

Не се опитвайте да спасявате хората. За тях е най-добре да са там, където са. Не ги подценявайте. Те са добре там, където са. А тези, на които вече не им е добре, търсят изход, отиват при психолог или намират подкрепа, за да вземат решения и да се променят.

На 30-годишният мъж му е удобно да живее с майка си и да се оплаква, че тя го контролира и потиска. Не иска да се развива и да носи отговорност за своите решения.

На майката е удобно да разказва за майчинството, за да получи признание и съчувствие от всички.

Удобно е да не наемате бавачка и да се изморявате, така че по-късно да се почувствате като героиня и да останете в илюзията за контрол (сега го знам със сигурност).

Спрете да спасявате онези, които не искат да бъдат спасени.

На мъжа му е удобно да се среща с няколко жени наведнъж, криейки се зад това, че не може да направи избор, те се допълват взаимно и бягат от истинската интимност и вземане на решения.

Удобно е да живеете със съпруг алкохолик, създавайки образа на пълноценно и щастливо семейство, за да не ви се налага да вземате решения.

Удобно е да казвате, че всички са идиоти. Така се създава впечатлението, че по някакъв начин разбирате и знаете повече от другите.

Удобно е да се криете зад факта, че се страхувате да не обидите майка си и затова не рискувате да започнете да живеете така, както искате.

Удобно е да кажете, че ви използват и не поставяте граници.

Удобно е внезапно да се разболеете, за да се измъкнете от решаването на някои сериозни проблеми в живота си.

Удобно е да се оплаквате, че не харесвате работата си. Така няма да ви се наложи да се научете да живеете по нов начин.

Удобно е да правите всичко за другите и да казвате, че те не могат. Така можете да ги контролирате.

Удобно е да кажете, че никакви практики и психология не действат при вас, защото тогава не е нужно да преминавате през страха да постъпите по друг начин. И остава чувството, че си сте специални.

Вижте още: Подстригването на косата променя целия ви живот

Ако искате да направите нещо по-полезно от спасяването на хората, които не искат да бъдат спасени, потърсете причините, заради които все още искате да ги спасите.

loading...