НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Червеният лук е полезен не само за здравето, но и в домакинството

Червеният лук е полезен не само за здравето, но и в домакинството

Червеният лук е полезен не само за здравето, но и в домакинството
Червеният лук е полезен не само за здравето, но и в домакинството

Червеният лук е полезен не само за здравето

Някои трикове наистина могат да ни послужат в ежедневните домашни задачи. Повечето хора използват химикали за различни дейности, които често са вредни за нашето здраве.

Следователно, доколкото е възможно, тези химикали трябва да бъдат заменени с някои естествени съставки. Знаете ли, че червеният лук може да ви помогне с домашните задачи?

Всъщност, освен че избелва тъмните петна по кожата, може да помогне и за почистване на някои упорити петна по дрехите или кухненските кърпи.

Нарежете лука и изтъркайте петната с него, оставете за няколко минути и след това изперете.

Ако го използвате за кожата, изтъркайте добре петното и оставете за 15 минути, след което изплакнете. Повтаряйте два пъти на ден.

Лукът помага благодарение на серните съединения, които действат като антисептик, а заедно с киселините действа като пилинг за кожата.

Известно е, че лукът има антиоксидантно, противовъзпалително, антибактериално, противогъбично действие. Затова трябва да се консумира по-често.

Можете да смесите сока от лука с мед и да го изпиете. Ще пречисти тялото ви, ще окаже противовъзпалително и антиканцерогенно действие.

Вижте още: Шам пита: Всички гости ме питат за рецептата

Може да не ви харесва, но червеният лук трябва да присъства по-често в диетата ви. Ще ви бъде от полза както за грижата за кожата, така и в домакинството.

loading...