НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Био къща, в която ще поискате да живеете, щом я видите

Био къща, в която ще поискате да живеете, щом я видите

Био къща, в която ще поискате да живеете, щом я видите
Био къща, в която ще поискате да живеете, щом я видите

Био къща, в която ще поискате да живеете – невероятно красива

Ако някога сте мислили, че архитектурата не изисква опит и творчество, Хавиер Сеносиаин ще ви докаже обратното със своя шедьовър. Малък хълм близо до Мексико Сити се превърна в идеалното място за великолепния дом, проектиран от Хавиер. Малката къщичка с форма на фъстък е построена през 1984 година.

Тогава тази био къща с площ от 170 квадратни метра била нещо, което е изпреварило времето си. Къщата се вписва в естествената й среда, така че ако влезете в градината, можете лесно да стъпите на покрива на къщата, без дори да я забележите. Мексиканският архитект е успял да се възползва от околната среда и да направи къщи, вдъхновени от формата на змии, гъби и дори цветя.

Био къщата има формата на люспа от фъстък, така че това я прави наистина просторна. Къщата има две овални стаи, свързани с тесен коридор. Едната стая може да се използва през нощта и е самостоятелна, а другата е светла и предназначена за всекидневна.

Въпреки че интериорът изглежда като пещера, къщата има огромен функционален прозорец с изглед към зеления пейзаж. Хавиер включил ключови елементи в шедьовъра си като кухнята, трапезарията, тоалетната, съблекалнята и хола, така че тази къща е напълно оборудван дом.

За Хавиер целта на къщата била неговото психологическо и физическо прочистване. С толкова много замърсяване и стрес по света, тази къща е като перфектното зелено място за освежаване и презареждане. Вътре температурата е по-ниска от тази навън, а къщата е защитена от слънчева светлина, шум и прах.

Вижте още: Златното правило за хранене на Меган Маркъл. Вижте кое е то!

Стълбите водят към спалните, които са малко по-тъмни, за да улеснят заспиването. Останалата част от къщата е добре осветена и с подходяща вентилационна система. Къщата е перфектно проектирана, въпреки че изглежда като пещера, иглу или поникнала от земята. Хавиер без съмнение е създал перфектната къща за хобити.

loading...