НАЧАЛО ЗДРАВЕ Правила за добро здраве – следвайте ги и дръжте болестите далеч!

Правила за добро здраве – следвайте ги и дръжте болестите далеч!

Правила за добро здраве - следвайте ги и дръжте болестите далеч!
Правила за добро здраве - следвайте ги и дръжте болестите далеч!

Правила за добро здраве

Храната трябва да бъде лек, а лекът трябва да бъде храна. Лидия е биолог, фитотерапевт и билкар от 40 години. Тя е издала няколко книги за лечебните свойства на растенията, а съветите й са популярни по целия свят. Прочетете някои от тях по-долу.

1. Хората сега са по-склонни да се разболеят, защото ядат много вносна храна. Добре е да ядете вносни храни, но това да бъде само 10 процента от общото количество храна, което консумирате.

2.Голяма част от продуктите, които консумирате ежедневно, е некачествена. Това са газирани напитки и дъвка, съдържащи аспартам (подсладител), който е 200 пъти по-сладък от захарта. Колкото повече пиете сок, толкова повече сте жадни и повече пиете и купувате. Този подсладител има няколко отрицателни ефекта: намалява интелигентността и причинява главоболие, гадене, депресия, стомашни болки, замъглено зрение, възбуда, увреждане на ставите, затлъстяване и други.

3.Белият хляб е празен хляб.

4.Един месец давайте на децата овесени ядки с домашно мляко, за да им помогне да почистят дробовете си, а на втория месец им се дава овесена каша, сварена във вода, за да прочистят черния си дроб.

5.Баща й й давал напитка, когато била дете, за да излекува алергията й: в продължение на три седмици тя пила половин чаша мляко с 3 капки йод. Наполеон също давал йод на своите войници, защото знаел, че йодният дефицит развива деменция.

6.Котките и кучетата ядат пирей през пролетта. Някои го ядат и след това повръщат, което означава, че пречистват токсините. Това растение съдържа силиций и калций, което означава, че предпазва организма от артрит, гастрит и други заболявания. Вземете шепа пирей и го сварете за 10 минути. Отцедете водата и го сгответе в супа. Това е истински лек за възрастни хора, тъй като калцият на таблетки не може да им помогне.

Вижте още: Първата среща ви дава шанс да опознаете някого истински. Ето как

7.Тези, които имат язви, трябва да ядат по едно лист живовляк.

8.Консумирайте глог, невен, лайка и чесън всеки ден. Ще ви помогнат повече от всеки синтетичен витамин.

loading...