НАЧАЛО ЗДРАВЕ Афти в устата – използвайте домашни средства за лечение!

Афти в устата – използвайте домашни средства за лечение!

Афти в устата - използвайте домашни средства за лечение!
Афти в устата - използвайте домашни средства за лечение!

Афти в устата – използвайте домашни средства за бърз ефект

Има естествени начини за лечение, които можете да използвате у дома и по този начин да намалите болката и симптомите. По правило афтите заздравяват в рамките на 7-10 дни.

Тези малки ранички причиняват огромна болка и понякога дори затрудняват преглъщането на храна.

Афтите са безопасни вирусни инфекции, които продължават от няколко дни до седмица, но понякога и по-дълго, ако не се лекуват.

Домашно лечение
Афтите трябва да се лекуват веднага при тяхната поява, за да се предотврати разпространението им.

Има някои естествени средства, които можете да приложите у дома и по този начин да намалите болката и симптомите.

Калиево-алуминиевият сулфат (алуминиева стипца)
Този кристал може да се намери в аптеките под формата на прах. Разтваря се във вода до получаване на гъста паста. Оставя се да действа около 15 минути, след което изплакнете с вода. Нанасяйте на всеки три часа, за да предотвратите растежа и разпространението на афтите.

Сода за хляб
Смесете сода с малко количество вода, за да направите гъста паста и нанесете върху афтата за около 20 минути, след което изплакнете с вода. Това лечение се извършва преди хранене, за да се облекчи болката, която храната може да причини при контакт с афтите. Смесете две чаени лъжички в чаша вода и изплакнете устата си след хранене. Това ще предпази устата ви от разпространение на микроби и ще ви осигури допълнителна хигиена на устната кухина.

Нийм (Azadirachta indica)
Този индийски люляк се използва като лечение на редица проблеми, включително инфекции на устната кухина. С чай, сварен от листата на тази билка (вари се 30 минути), изплакнете устата си преди и след хранене. Ако може да намерите свежи листа, въпреки че имат леко горчив вкус, най-добре е да ги дъвчете, за да предотвратите разпространението на инфекцията.

Босилек
Предотвратяването на инфекциите в устата може да се постигне чрез дъвчене на листа от босилек или изплакване на устата с чай от босилек.

Лук
Сокът от лук, който можете да получите при смилане или настъргване, нанесете върху афтата с чист пръст или памучен тампон, потопен в сока. Лукът има противовъзпалителни свойства.

Чаени торбички
Използвайте замразени чаени торбички, съдържащи танини, за да облекчите болката.

Кислородна вода
Този химикал има избелващи свойства, но също така се разрежда във вода и се използва срещу инфекции. Най-добре е да използвате 3% препарат за лечение на рани.

Вижте още: Лечебно масло за шипове във врата и ходилата

Сок от сливи
Активните съставки, съдържащи се в сливата успешно лекуват оралните инфекции. Използвайте само прясно изцеден домашен сок от сливи.

loading...