НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Замръзнали чистачки, предно стъкло и ключалка – ето го решението

Замръзнали чистачки, предно стъкло и ключалка – ето го решението

Замръзнали чистачки, предно стъкло и ключалка - ето го решението
Замръзнали чистачки, предно стъкло и ключалка - ето го решението

Замръзнали чистачки, предно стъкло и ключалка – ето как да се справите с проблема

Картонът и чорапите са „инструментите“, които ще ви спасят от усиленото почистване и размразяване на автомобила.

Ако поставите картон на предното стъкло през нощта, стъклото няма да замръзне. Чистачките, от друга страна, могат да бъдат защитени с обикновени чорапи.

Ако не сте успели да го направите и колата ви е замръзнала, важно е да се отървете правилно от леда, за да не причините никакви щети.

Например, премахването на лед от чистачките и пръскането на предното стъкло с течността не само е неефективно, но също така може да повреди колата.

Ако се опитате да включите чистачките, които са “залепени” за стъклото, може да причините проблем с механизма. Стъргането на леда от чистачките е лоша идея, тъй като не само ще ги повредите, но и ще оставите следи по стъклото.

Ако вратата е замръзнала, не я отваряйте насила.

Двигателят обаче отнема повече време, за да достигне необходимата температура, когато времето е студено, така че е важно да имате това предвид.

Докато почиствате колата, можете да стартирате двигателя, но не чакайте да се загрее. Двигателят ще достигне оптималната температура по-бързо, ако шофирате.

Вижте как правилно да размразявате колата си:

Ключалка
Ако колата ви няма система за дистанционно заключване и отключване, можете да напръскате малко смазочна течност в отвора на ключалката.

Направете течност
Ако не искате да стържете леда от стъклото, можете да направите своя собствена течност за размразяване. Смесете 1 литър спирт, 100 мл. вода и 1 чаена лъжичка течност за миене на съдове.

Чистачки
Както споменахме, вечерта можете да сложите чорапи върху чистачките. Можете също така да ги вдигнете и да ги оставите така за през нощта.

Огледала
Те също могат да замръзнат, но няма нужда да изстъргвате леда от тях. Достатъчно е да поставите найлонова торбичка върху тях през нощта и можете да ги размразите с течността, която сами сте си пприготвили.

Вижте още: Афти в устата – използвайте домашни средства за лечение!

Използвайте карта
Ако нямате нищо друго под ръка, можете да премахнете леда от стъклото с кредитна или подобна карта.

loading...