НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мед с куркума: Най-мощният антибиотик в света

Мед с куркума: Най-мощният антибиотик в света

Мед с куркума: Най-мощният антибиотик в света
Мед с куркума: Най-мощният антибиотик в света

Мед с куркума: използвайте тази смес при настинка

Влияе върху 700 гени в тялото ни и лекува повече от 160 здравословни проблема.

В момента куркумата е най-разпространената подправка в света. Хората я използват главно в кухнята заради уникалния й вкус, но също така се използва в естествената медицина от векове.

Хората често използват куркума при храносмилателни разстройства, рани, проблеми със стомаха и червата, малки порезни рани и мускулни наранявания.

Многобройни научни изследвания потвърждават лечебните и положителни ефекти на куркумата върху нашето здраве. Подправката съдържа активното съединение куркумин, което има способността да намалява възпалението и да лекува много храносмилателни разстройства.

Според някои експерти, куркуминът също може да помогне на хората да предотвратят рака. Той е богат на противогъбични и антибактериални свойства, които могат да ни помогнат в борбата с множество заболявания. Изследванията сочат, че куркуминът може да помогне при силно възпаление.

Също така защитава нашата ДНК. Неговите противовъзпалителни свойства могат да ни помогнат да излекуваме състояния като остеоартрит.

Много експерти твърдят, че куркумата може да ни помогне в лечението на чернодробни проблеми, белодробни и дихателни проблеми, автоимунни разстройства и неврологични проблеми.

Тя също така съдържа съединение, наречено турмерон, което може да служи като естествен лек за болестта на Алцхаймер. То може да подобри мозъчната функция и да поправи мозъчните клетки.

Антиоксидантните и противовъзпалителните свойства на куркумата са много мощни, могат да помогнат за лечение на много видове рак, като: рак на стомаха, гърдата, белите дробове, черния дроб и дебелото черво. Това е чудесно, защото оставя здравите клетки непокътнати и унищожава само злокачествените.

Куркумата има по-добър ефект, ако се комбинира с мед. Тази комбинация може да помогне за борба с многобройните бактерии и запазване на добрите бактерии в червата.

Необходими съставки:
1 супена лъжица куркума на прах
100 гр. мед

Приготвяне:
Смесете съставките в стъклен буркан.

Употреба: Консумирайте по една чаена лъжичка на всеки час, ако сте настинали. На следващия ден приемайте по една чаена лъжичка на всеки два часа. След това по една лъжичка три пъти на ден.

Вижте още: Лоша миризма в хладилника: има просто решение на този проблем

Не поглъщайте веднага сместа, ако имате възпаление на гърлото, а я оставете да се разтопи бавно в устата.

Мед с куркума – запомнете тази полезна смес!

loading...