НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трикове в кухнята и важни съвети за използването на кухненската гъба

Трикове в кухнята и важни съвети за използването на кухненската гъба

0
Трикове в кухнята и важни съвети за използването на кухненската гъба
Трикове в кухнята и важни съвети за използването на кухненската гъба

Трикове в кухнята и важни съвети за дезинфекция на кухненската гъба

Отдавна забелязах, че моята приятелка (живее в съседния вход) отрязва краищата на гъбата. Посетих я преди няколко седмици и реших да разбера повече за този интересен метод. Бързам да го споделя с вас!

И още няколко важни съвета за използването на гъбата, преди да разкрия тайната на моята приятелка:

1.Никога не търкайте с гъба дъската за рязане, особено след месо! По-добре е да използвате салфетки.

2.Не забравяйте да изстискате и изсушите гъбата. Във влажна среда микробите и бактериите се размножават бързо.

3.Купете си няколко гъби за бъдеща употреба. Можете перфектно да изчислите колко са ви необходими. 1 гъба – 1 седмица.

4.Антибактериалните гъби значително ще намалят броя на бактериите и вашата кухня ще стане по-чиста! Но, разбира се, няма да се отървете напълно от тях.

Ето 2 съвета за дезинфекция на гъбата
Метод 1 – в микровълновата
Само за гъби без метални елементи, изпратете я в микровълновата за 30-60 секунди (може да поставите чаша вода за по-голям овлажняващ ефект). Важно е гъбата да не е суха. Може просто да се стопи.

Метод 2 – накиснете в 10% разтвор на белина. Почистете гъбата под течаща вода. Разредете в малка купа (по-добре е да използвате нещо ненужно, опаковка от кисело мляко или извара, например) белина с гореща вода и накиснете гъбата за 10-15 минути. Работете с гумена ръкавица. След процедурата трябва да измиете гъбата много внимателно.

Можете да използвате гъбите по цвят. Червена – за чинии, синя за повърхности в кухнята, оранжева – за домакинството. Просто предупредете всички членове на семейството за въвеждането на такава класификация.

Тези трикове в кухнята ще ви помогнат да поддържате перфектна чистота.

Оказва се, че тя отрязва ъгъла на старата гъба за съдове, за да може по-късно да я използва в домакинството и така всички членове на семейството (включително и самата тя) да знаят, че тази гъба вече не е подходяща за миене на съдове.

Объркаването може да стане лесно! Само, разбира се, ако правите всичко сами или живеете сами, тогава може да няма проблем. Повторното използване на гъбата ще бъде много разумно и икономично. Можете да почиствате обувки, да бършете прах и много други.

Преди повторна употреба е необходимо да почистите гъбата от остатъци от храна (въпреки че добрата домакиня винаги има чиста гъба) и да я дезинфекцирате. Приятелката ми ме посъветва да я изплакна добре с антибактериален сапун, а още по-добре със сапун за пране и да я оставите няколко часа.

След такова почистване гъбата ще ви служи все още в домакинството.

Вижте още: Голям късмет през 2020 година за 5 зодиакални знака

Важно! Гъбата за миене на съдове е основен развъдник на бактериите и микробите в кухнята. Някои източници твърдят, че старата гъба може да съдържа до 95% от всички бактерии в кухнята.

Не забравяйте да сменяте гъбата за миене на чинии поне веднъж седмично.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...