НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Запушени тръби – най-ефективното домашно средство

Запушени тръби – най-ефективното домашно средство

0
Запушени тръби - най-ефективното домашно средство
Запушени тръби - най-ефективното домашно средство

Запушени тръби – ето как лесно да се справите с проблема

Поддържането на чистота в кухнята не винаги е лесно: трохите и петната по различни повърхности са неизбежни по време на готвене, ядене и миене на съдовете. И дори да сте успели да поставите всичко в ред, външният блясък не е показател, че всичко е наред. С течение на времето тръбите се запушват, появява се неприятна миризма и вие, безсилни пред проблема, вече търсите водопроводчик.

Спрете! Вместо скъпи химикали и не по-малко скъпи водопроводни услуги, винаги можете да опитате ефекта на домашните средства за почистване. Вижте какво трябва да направите следващият път, когато остатъците от храна и мазнини се натрупат отново по стените на тръбата.

Най-ефективното средство
Предимството на това средство е не само в ефективността и бюджетността, но и в това, че не поврежда тръбите. Без много усилия и много различни приспособления можете да почиствате тръбите редовно, тогава проблемът с лошата миризма в кухнята ще остане в миналото.

Смесете 200 гр. бакпулвер и сол. Изсипете получения сух прах в канала.

Загрейте леко 150 мл. оцет. Изсипете го след сухия продукт. На този етап продуктът ще започне да се пени – това е нормална химическа реакция.

След като реакцията отшуми, изсипете гореща вода, която ще промие тръбата.

Искаме да уточним, че оцетът трябва да се загрее леко, не да се кипва, защото при нагряване това вещество вече не е толкова безобидно, колкото преди това. И не щадете топлата вода – трябва да изплакнете тръбите старателно!

Как да избегнете запушване
Профилактиката помага да се избегнат подобни проблеми. По правило много хора смятат, че това отнема много време и предпочитат да предприемат действия, когато се появи проблемът. Силно ви съветваме да следвате прости правила, тогава няма да се налага да се занимавате с отпушване.

Използвайте филтърна мрежа. Така останките от напитки и храна няма да влязат в тръбата. Докато миете чинии, те ще се натрупват върху решетката, след което могат просто да бъдат изхвърлени в кошчето.

Не изливайте мазнини. Те изстиват и се натрупват в тръбите, така че по стените им често се образуват така наречените тапи – първите признаци, че запушването е точно зад ъгъла.

Поставете филтър, ако водата от чешмата е с лошо качество и съдържа голямо количество различни примеси.

Използвайте само по предназначение. Ако имате една баня, а семейството ви е голямо, не се изкушавайте да миете косата си в кухненската мивка.

Вижте още: Запеканка с гъби и кайма – най-добрата рецепта

Не чакайте, докато водата напълни мивката и буквално откаже да се оттича.

Използвайте подръчни средства и се справете успешно с проблема!

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...