НАЧАЛО ЗДРАВЕ Високото кръвно налягане трябва да се лекува с ръце, а не с...

Високото кръвно налягане трябва да се лекува с ръце, а не с хапчета

Високото кръвно налягане трябва да се лекува с ръце, а не с хапчета
Високото кръвно налягане трябва да се лекува с ръце, а не с хапчета

Високото кръвно налягане може да се лекува и без хапчета

Александър Шишонин казва това, което никой лекар никога няма да ви каже. Острите му отговори безмилостно разсейват всякакви съмнения относно съвременната медицина. Ето какво казва той за хипертонията:

„Днес говорим за главния убиец – хипертонията. От хипертония страдат 26% от населението. Тъй като болестта е свързана със остаряването, се оказва, че почти всеки страда от високо кръвно налягане.

Това е най-често срещаната и потенциална болест, която не винаги може да се усети. Имах един пациент на 30 години, който се оплакваше от болки в долната част на гърба. Когато измерих налягането му, то беше 180 на 90! Това е много коварна хипертония: Човек живее и няма идея какво се случва с него и един ден „здрав прав“ ще си умре!

В съвременната медицина има два вида хипертония. Първият се отнася до някои заболявания като тумор на надбъбречната жлеза. При това заболяване има огромно количество хормони, които причиняват постоянно високо налягане. Същият ефект дава и увеличеното производство на хормони на щитовидната жлеза. Ако излекувате щитовидната жлеза и премахнете тумора от надбъбречната жлеза – ще излекувате и хипертонията.

Има няколкостотин такива заболявания, които могат да причинят вторична хипертония. Такъв е случаят с 5% от пациентите с хипертония, а останалите 95% от пациентите отиват при лекаря за преглед и той не може да намери причината, така че той ще каже: „Страдате от есенциална хипертония! Ето вашите хапчета.”

Пациентът ще се уплаши: Ако не иска да получи инфаркт или инсулт, трябва да взема хапчетата. Но той не знае, че със сигурност ще получи инфаркт или инсулт!

Какво представлява есенциалната хипертония?
Лекарят просто ще кимне с глава и ще каже: “причината за вашата хипертония е хипертонията”.

Това е все едно да ви кажат: имате температура, защото имате температура, а болестта ви е температура. Да победим температурата!

Повишеното кръвно налягане, като повишената телесна температура, е реакция на организма към нещо. Съвременната наука не знае какво е, затова поставя следната диагноза: хипертония!

И тогава възниква въпросът: Как да се намали високото кръвно налягане? Започнах да си мисля: Какво се случва, когато налягането се повиши? Необходимо е да се намери лекарство, което ще действа върху гладката мускулатура на кръвоносните съдове, предотвратявайки тяхното свиване.

Лекарствата, давани на пациенти с хипертония, са чиста отрова. Лекарите смятат: Ако намалим налягането върху бъбреците и пикочния мехур, ще намалим и налягането върху тялото.

Пийте чайове, приемайте диуретици и какво става: тромби! И ето ви смърт! А защо тялото започва да натрупва вода рязко и да повишава налягането, никой не знае! Това е само диагноза, защото днес се лекуват само симптомите, а не болестта!

Толкова много лекарства се дават на пациента, че в крайна сметка той умира от отравяне с хапчета!

Лекарствата са толкова токсични за клетките на органите, че вече не могат да изпълняват функцията си. В крайна сметка, освен кръвта и кръвоносните съдове, тези лекарства унищожават сърцето и най-вече черния дроб.

И тъй като черният дроб е претоварен, панкреасът страда многократно и по-късно се появява хроничен панкреатит. Появяват се и бъбречни заболявания, тъй като всичките тези токсини се отделят от тялото.

Един такъв пациент отива при лекаря си и му казва: “Докторе, направете повече от просто да ми изпишете шепа лекарства!”

И този лекар ще насочи пациента си към гастроентеролог, който също ще предпише шепа лекарства за стомаха му. Тогава състоянието на бъбреците ще се влоши.

И какво се случва, ако пациентът откаже лекарствата за хипертония?

Вероятно ще живее по-дълго. Статистиката няма да потвърди това, тъй като се базира на хора, които са приемали лекарствата.

Хората може да не знаят, но когато рязко се повиши кръвното налягане, то може да се понижи с една малка чаша ракия. Всъщност чаша ракия има същия ефект като хапчето за кръвно налягане. Още по-добър ефект за човешкото тяло има половин час разходка. Налягането спада веднага.

За да избегнете преминаването от хипертония към алкохолизъм, съветът ми е да пиете няколко капки чист алкохол с няколко капки валериан, вместо цяла чаша ракия. Целта е да се намали стреса и налягането в главата – да се успокои!

Когато пациентът почувства повишаване на налягането, той изпада в паника. В този момент трябва да се направи нещо, за да се намали без лекарства и да остане жив. Този, който направи това веднъж, вече няма да се страхува, когато налягането започне да се увеличава.

Причината за високото кръвно се крие в мозъка, защото не му достига кислород. Мозъкът е основен консуматор на кислород. Дори ако сърцето престане да работи за 5 минути, мозъкът последователно ще дава команди за повишаване на налягането, защото не може без кислород.

Мозъкът започва да задържа течности в тялото и не позволява излишъкът да се отдели през бъбреците. Той е този, който свръхстимулира невроните на сърдечния мускул. И го прави, защото има хроничен недостиг на кислород.

И защо не му достига кислород? Отговорът е прост: цервикалната остеохондроза – която води до главоболие, замаяност, шум и звън в ушите. Отстранете мускулните крампи, поставяйки прешлените на мястото им, така че мозъкът да започне да приема достатъчно количество кислород и така ще престане да изпраща команди за повишаване на кръвното налягане.

Вижте още: Кюфтета по италиански – пръстите да си оближете

Високото кръвно налягане ще изчезне. 95% от случаите на хипертония могат да бъдат излекувани без лекарства по този начин. Само с ръце! Имам 12 годишна практика и хиляди пациенти потвърждават това ежедневно!

loading...