НАЧАЛО ЗДРАВЕ Вторият пръст на крака ви е най-дълъг? Ето какво трябва да знаете

Вторият пръст на крака ви е най-дълъг? Ето какво трябва да знаете

0
Вторият пръст на крака ви е най-дълъг? Ето какво трябва да знаете
Вторият пръст на крака ви е най-дълъг? Ето какво трябва да знаете

Вторият пръст на крака ви е най-дълъг? Ето какво да направите

Преди няколко месеца всички пишеха за пръстите на Меган Маркъл, като причината за това беше нейният втори пръст на крака, който е по-дълъг от палеца.

А именно, само 20% от хората в света имат тази особеност, наречена пръст на Мортън.

“Ако не изпитвате никакъв дискомфорт или болка заради по-дългия втори пръст, това състояние не би трябвало да ви тревожи”, казва Гари Пикни, хирург в Института за реконструкция на стъпалата.

Въпреки това, пръстът на Мортън често причинява прекомерен натиск върху средния пръст, което води до метатарзалгия или болка в областта на предната част на стъпалото.

Постоянното налягане върху средния пръст, което се появява при хора с пръст на Мортън, причинява силна болка, докато стоите и ходите.

Ето защо е много важно хората, които имат този проблем, да избират удобни обувки, в които да имат достатъчно място за пръстите.

Ако имате проблем, посетете ортопед, тъй като такива тревоги често се решават със специални анатомични подложки, които намаляват налягането.

Вижте още: Рецепта за карамел: бърза глазура за сладкиши, палачинки, сладолед

Можете да правите леки упражнения за укрепване на мускулите на стъпалото и увеличаване на тяхната гъвкавост, ако вторият пръст на крака ви е по-дълъг от палеца: ходене на пръсти – пета, ходене на странично стъпало, повдигане на пръсти на краката, хващане на топче или друга вещ с пръстите на краката, търкаляне на бутилка със стъпалото на пода и др.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...