НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Рецепта за пържена риба, след която не остава неприятна миризма

Рецепта за пържена риба, след която не остава неприятна миризма

0
Рецепта за пържена риба, след която не остава неприятна миризма
Рецепта за пържена риба, след която не остава неприятна миризма

Рецепта за пържена риба, след която не остава неприятна миризма. Ето как да я приготвите

Рибата е един от най-достъпните здравословни продукти. Ще я намерите почти във всеки магазин. Единственото, което ви плаши, е готвенето, защото често остава много неприятна миризма и дим при пърженето.

За щастие, кулинрният свят не стои безучастен и готвачите са измислили начин за премахване на миризмите. Днес, ще споделим рецепта за пържене на риба без миризма, която ще ви позволи да заобичате рибата още повече.

Необходими съставки:
риба – 400 гр.
пшенично брашно – 3 с.л.
соев сос – 4 с.л.
слънчогледово масло – 100 мл.
сол на вкус
черен пипер (смлян) на вкус

Приготвяне:
Първо трябва да размразите рибата, да я изплакнете с вода и да я почистите. Залейте почистената риба със соев сос и я оставете в хладилника за 20 минути, след което я подправете с черен пипер и сол. Самият соев сос е солен, така че не прекалявайте с подправките. Такава марината ще ви позволи да премахнете част от миризма и да направите рибата по-мека и по-сочна.

Оваляйте маринованата риба в брашно и пържете в тиган в слънчогледово олио до златисто кафяво от двете страни. Сервирайте готовата риба топла, с малки резенчета лимон, зелени подправки или сос.

Вижте още: Вторият пръст на крака ви е най-дълъг? Ето какво трябва да знаете

Ако използвате тази рецепта за пържена риба, няма да ви се налага да отваряте прозореца, за да проветрявате кухнята. Не забравяйте да купите рибата предния ден и да си приготвите бърза, проста вечеря. И разбира се, не забравяйте да споделите тази полезна рецепта с приятелите си!

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...