НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Чушки със сирене в плик: любима рецепта на цялото семейство

Чушки със сирене в плик: любима рецепта на цялото семейство

0
Чушки със сирене в плик: любима рецепта на цялото семейство
Чушки със сирене в плик: любима рецепта на цялото семейство

Чушки със сирене в плик – необичайно вкусна рецепта

Това е моят начин за приготвяне на чушки със сирене. За мен е най-практично, защото не е нужно да се сменя саламурата и не заемат място в хладилника. Срокът на годност е около 3 месеца.

Необходими съставки:
зелено-жълти чушки
извара или сирене
сол, половин чаена лъжичка за една чушка
солена вода (4 литра вода + 1 кг сол)

Приготвяне:
Първо пригответе солената вода. Разтворете 1 кг сол в 4 литра вряла вода. Солта трябва да се разтвори напълно и след това я оставете да изстине.

Чушките се измиват и почистват от семките. Червените чушки имат по-кратък срок на годност, така че ако поставите няколко червени чушки, не забравяйте първо да използвате тях.

Поставете половин чаена лъжичка сол във всяка чушка и с пръстите я намажете по вътрешната стена.

След това напълнете чушките с извара или натрошено сирене.

Когато солената вода изстине, започнете да пакетирате чушките. За целта се използват торбички за замразяване. Поставете 1-2 чушки във всяка торбичка, изстискайте въздуха и направете възел.

Пликовете с чушките веднага се слагат в кофа или в големи буркани (в зависимост от това колко сте сложили) и се притискат с чиния и нещо тежко. Залейте със студена солена вода. Торбичките с чушки трябва да бъдат изцяло потопени във вода.

Това може да се направи на слоеве: няколко торбички – някаква тежест – саламура – торбички – тежест – саламура.

Съхранявам така приготвените чушки на терасата, независимо дали е студена или гореща, тъй като солената вода не позволява резки промени в температурата и служи като изолатор. Оставям ги на терасата и при мнусови температури, но чушките не замръзват.

Те могат да седят така около 3 месеца, ако не ги изядете по-рано.

Вижте още: Рецепта за пържена риба, след която не остава неприятна миризма

След две седмици вече могат да се използват. Извадете 2-3 торбички, ако е необходимо. Нарежете чушките на кръгчета с дебелина 1 см., поръсете с нарязан магданоз и червен пипер. Те могат да пуснат малко сок в торбичките – тоест свой собствен сок, тъй като солената вода не може да проникне през торбичките.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...