НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Полезните свойства на солта в домакинството. Интересни съвети

Полезните свойства на солта в домакинството. Интересни съвети

0
Полезните свойства на солта в домакинството. Интересни съвети
Полезните свойства на солта в домакинството. Интересни съвети

Полезните свойства на солта в домакинството. Интересни съвети!

Солта някога е била скъпа стока. Поради недостига й е имало бунтове и военни сблъсъци.

Каменна сол
Днес солта е най-често срещаната от хранителните продукти. И въпреки че готвенето на повечето ястия не е пълноценно без нея, солта заедно със захарта все по-често са наричани „бялата смърт“. Но не я подценявайте!

Евтината и абсолютно безобидна сол може да ни донесе значителни ползи.

Представяме ви необичайни начини за използване на обикновена трапезна сол за измиване, почистване и лична хигиена.

Миене на прозорци в дома и колата
Разтворете 2 супени лъжици сол в 3 литра топла вода. С тази смес можете да измиете прозорците и дори да премахнете упоритите петна по мебелите.

Полезните свойства на солта в домакинството. Интересни съвети

Лесно пране
За да предпазите дрехите от свиване и избледняване на цвета, добавете малко сол в пералнята. Използването на сол и малко вода може да премахне петната от червено вино. Сместа попива виното, достатъчно е да избършете дрехата със салфетка или четка.

За зъбобол
Ако страдате от зъбобол, разтворете малко сол в топла вода и изплакнете устата си. Но се консултирайте със своя зъболекар, преди да направите тази процедура. Ако нямате паста за зъби под ръка, може да я замените със смес от сол и сода в равни части.

Отстранява изпотяването на краката
Можете да си направите вани за крака със сол. За целта добавете 8 супени лъжици сол и четвърт парче тоалетен сапун към 8 литра вода. Процедурата елиминира потенето и неприятната миризма, но може да изсуши кожата.

Неприятната миризма от фурната
След готвене на риба във фурната остава неприятна миризма? Канелената сол ще ви помогне да се справите с този проблем. Изсипете малко смес във фурната и я включете за известно време. Само няколко минути след загряването изчезва всяка миризма.

Почистване на сребро и мед
Пръстенът отново е потъмнял? Смесете оцет и сол и изтъркайте металните предмети, за да блестят отново.

Запушена мивка
За да почистите мивката, особено в кухнята, изсипете сол в нея и налейте вряла вода. След няколко секунди ще видите, че водата преминава отлично и запушването е елиминирано.

Вижте още: Съдова мрежа и разширени вени – рецепти от народната медицина

Скраб за кожата
Смесете сол с етерично масло от лавандула. Нанесете сместа върху лицето си и след това изплакнете с вода. Това е много добър ексфолиант. Маслото ще омекоти кожата ви, а солта ще възстанови нейното сияние и нежност.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...