НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чаят от кардамон е отлично средство при настинка

Чаят от кардамон е отлично средство при настинка

Чаят от кардамон е отлично средство при настинка
Чаят от кардамон е отлично средство при настинка

Чаят от кардамон е отлично средство при настинка и за понижаване на кръвното налягане

Какви подправки използвате? Има ли кардамон на рафта ви за подправки? И, ако не, ще ви кажа защо трябва да си го купите. Както самата подправка, така и маслото, направено от нея, имат редица полезни и дори лечебни свойства.

Подправката има много изразен аромат. Когато се отворят, всички подправки губят полезните си качества, следователно трябва да се съхраняват в стъклен, плътно затворен съд. Най-полезната подправка е тази, произведена в Индия.

Основното предимство на кардамона е неговият химичен състав. Кардамонът просто се състои от витамини и минерали.

Ястията, подправени с кардамон помагат за понижаване на кръвното налягане.

Подправката има диуретично свойство. Помага за извеждане на излишната течност от тялото.

Сега учените активно изучават ефекта на кардамона върху туморите. При експерименти с мишки са получени отлични резултати. Доказано е, че редовната употреба на подправката повишава активността на онези ензими, които инхибират развитието на тумора.

Антиоксидантите, които кардамонът съдържа, действат като противовъзпалително средство. Те помагат да се спре дори хроничното възпаление.

Подпомага работата на черния дроб. Особено полезно е да използвате подправката в празнични дни, когато натоварването върху черния дроб надхвърля разумните граници.

Кардамонът е добър за храносмилането. Дори тези, които страдат от стомашни язви, ще почувстват голямо облекчение при редовна употреба на подправката.

Кардамонът с мед, помага за намаляване на проблемите със зрението. Има положителен ефект върху нервната система.

Чаят с кардамон е чудесен начин за борба с настинките. И не само като профилактично средство, но и като борба срещу най-силните бактерии, които вече са завладели тялото ви.

Вижте още: Мъжът бил изненадан от хаоса, който заварил у дома. Ето причината

Както при всеки най-здравословен продукт, основното при използването на кардамон е да не прекалявате. Само в този случай човек може да очаква реални ползи от него, а не вреда.

loading...