НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Незадоволените потребности влияят върху прекомерното тегло

Незадоволените потребности влияят върху прекомерното тегло

Незадоволените потребности влияят върху прекомерното тегло
Незадоволените потребности влияят върху прекомерното тегло

Незадоволените потребности влияят върху прекомерното тегло. Ето как да се справите с този проблем

Понякога с течение на времето, когато става дума за промяна на теглото, това не означава непременно, че имаме здравословен проблем, а че имаме проблем във връзката с партньора. Храната често се превръща в заместител на любовта.

Следователно, въпреки положените усилия, само малък брой хора успяват да отслабнат, защото проблемите от психологически характер остават нерешени.

Как незадоволените потребности влияят върху прекомерното тегло

Причина номер 1: Блокирана нужда за любов
Ако нещата се объркат с човека, когото обичаме, ние не решаваме проблемите, а „бягаме“ към хладилника. Страхът от отхвърляне, навиците и утвърдените нагласи не ни позволяват да решаваме проблеми, а по-скоро ги затрупваме с храна.

Причина номер 2: Блокирана нужда за признание
Можете да пренебрегнете желанията си изцяло и сляпо да следвате съпруга си, като се приспособявате към неговите желания: късна вечеря, се*с, когато той поиска и т.н.

Такава готовност за саможертва има последствия: забравяте за себе си, блокирате нуждата за внимание, близост, нуждата за нормален начин на живот.

Причина номер 3: Се*суална дисхармония
Липсата на се*с също може да се счита за една от причините за наднорменото тегло. Ако правите нередовен се*с, тогава бавно надебелявате, обикновено от 2 до 3 килограма, превръщайки се в жена, която е непривлекателна за мъжа.

Ако има нужда от се*си ако тази нужда не е удовлетворена, отново се стига до затлъстяване. При липса на се*с жената посяга към храната, за да задоволи емоционалното си желание.

Какво да правите?
1.Първо, признайте пред себе си какво чувствате и какви проблеми имате. Това е по-трудно от отварянето на шоколад, но поне ще има положителен ефект върху вашето здраве.

2.Започнете да забелязвате чувствата си. Говорете с партньора си. Вярвате или не, но говоренето може да реши проблемите.

3.Научете се да се грижите един за друг еднакво.

4.Разберете, че никой не може да чете вашите мисли. Тишината във връзката води до негодувание и гняв.

5.Изследвайте отношението си към се*са – се*сът не трябва да е задължение, а удоволствие.

Забраните и излишното тегло
Ако в живота ни има много забрани и страхове, ако постоянно контролираме себе си от страх да не се приемем като друг човек, тогава храната се превръща в средство за забравяне на дисциплината, контрола и задълженията.

Когато човек се стреми да бъде перфектен, опитвайки се да отговаря на високи стандарти и изисквания, понякога храната се превръща в изход. Решението е едновременно просто и сложно: позволете си да се различавате от идеала и говорете с тялото си и обещавайте да се отнасяте с него по-внимателно в бъдеще.

Три полезни упражнения:
Списък на удоволствията
Помислете и направете списък на всичко в живота си, което харесвате и какво ви прави щастливи, но не храната. След това го приложете на практика. Може да се насладите на масаж, вана, маски за тяло …

“Ще го изям след 7 минути”
Ако се уловите, че отваряте хладилника и изобщо не сте гладни, кажете на себе си, ще го изям след 7 минути. ” След това измислете списък със задачи, които да свършите. Желанието за храна ще изчезне, ако сте заети с работа.

“Спусък”
Разберете какво ви кара да се прекалявате с храната: ПМС, недостатъчен сън, гняв, притеснение и т.н.

Вижте още: Седем закона за добър живот – можете да промените само бъдещето

Опитайте се да го избегнете или по някакъв начин да се разсеете от храната в тези моменти.

Много е важно да осъзнаем, че комфортът не е в храната!

РЕКЛАМА1
loading...