НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Седем закона за добър живот – можете да промените само бъдещето

Седем закона за добър живот – можете да промените само бъдещето

Седем закона за добър живот - можете да промените само бъдещето
Седем закона за добър живот - можете да промените само бъдещето

Седем закона за добър живот. Андрей Курпатов, психотерапевт, писател и колумнист, определи златните правила за добър живот.

1.Никога не прехвърляйте отговорността за това, което се случва в живота ви, на някой друг
Разбирам, че има постоянно изкушение да обвинявате някой друг, това може би е най-лесният начин да оправдаете себе си.

Вярно е, че няма да си помогнете, освен ако не приемете, че сами сте автор на всичките си неуспехи и създател на всичките си успехи.

2.Приемете факта, че не можете да промените миналото – всичко е приключило
Можете да промените само бъдещето и това зависи от това, което правите сега. Трябва да направите всичко възможно, ако искате да имате красиво бъдеще.

3.Откажете се от илюзията, че можете да промените другите
Подсъзнателно всички имаме онази наивна илюзия, че можем да променим някого. В резултат на това страдаме, защото не можем да го направим.

Само обстоятелствата могат да променят хората – всичко останало е само възприятие за илюзия. Позволете на другите да бъдат различни, да бъдат това, което са. В един момент може дори да започнете да им се възхищавате.

4.Хората имат нужда от нас, когато сме силни
Не сте нужен на никого, когато сте слаб, уморен, страдате или сте нещастен. Ако хората ви казват, че ви обичат, когато сте слаби, знайте, че лъжат. Не се поддавайте на подобни лъжи. Просто се опитайте да промените настроението си.

5.Всички наши действия имат последствия
Всъщност винаги имаме избор – не какво ще правим, а какъв ще бъде резултатът от нашите действия. Затова винаги мислете за последствията. Така че в живота ви ще се случват по-малко глупави неща.

6.Работете върху това, което наистина е важно за вас
Ако се чудите какъв е смисълът на живота, вероятно сте малко потиснати. Най-важно е не „смисълът на живота“, а усещането, че живеете живота смислено.

Правете това, което смятате за важно. Не забравяйте да си напомняте за това от време на време. Не просто следвайте сляпо успеха, защото всеки около вас го прави. Ако просто правите това, което смятате за важно, успехът ви е гарантиран.

Вижте още: Чай от анасон – изглажда бръчките, петната и белезите

7.Не губете време и енергия за онези, които не ги е грижа за вас, или тези, които не ви обичат
В този свят има много хора, които ви харесват и биха се радвали да бъдат с вас. Просто не бъдете затворен и скептичен човек. Повярвайте ми – откритостта и добротата ще ви помогнат да получите всички блага.

РЕКЛАМА1
loading...