НАЧАЛО ХОРОСКОПИ Страховете на зодиакалните знаци и техните реакции

Страховете на зодиакалните знаци и техните реакции

Страховете на зодиакалните знаци и техните реакции
Страховете на зодиакалните знаци и техните реакции

Страховете на зодиакалните знаци

На всеки зодиакален знак съответстват определени цветове, миризми, символи и дори страхове. Как да разберем кой какъв е и какво да очакваме от хората?

Мнго хора вярват в астрологията и се опитват да открият в себе си онези черти на характера, които хороскопът им приписва. И наистина всеки от нас може да намери себе си в тези описания, да различи определени черти от характера си, начина на поведение и дори навиците.

Овен
Овенът е проактивен, смел и решителен. Всичките му действия са толкова безстрашни, че граничат с безразсъдство. Овенът не се поддава на умората и винаги завършва започнатата работата. Овенът е много щедър и искрен. Независимо от това, Овните се страхуват от затворени пространства, по-добре да се изкачат по стълбите до върха на небостъргача, отколкото да използват асансьора. Овенът е много общителен, така че често е преследван от страха да бъде сам. Овенът е самоуверен, упорит, счита мнението си за единственото правилно от всички. Овенът предпочита свободата и независимостта, затова се опитва да избягва сериозни отношения с противоположния пол, а перспективата за романтични срещи е дори страшна за мнозина.

Телец
Телецът е спокоен, дружелюбен, обаче не се разкрива напълно пред всички. Само пред близките роднини и приятели напълно разкрива неговите възгледи и чувства. Телецът не може да бъде наречен прекалено общителен – той е по-скоро много емоционален. Важни за него са дома и семейното огнище, той предпочита уюта, комфорта, спокойствието и се опитва да избягва скандали и кавги. Повечето Телци не вярват в мистиката, така че няма да ги уплашите с ужасни истории за вампири, върколаци и призраци. Ако обаче се изправят лице в лице с нещо загадъчно, което не подлежи на научно обяснение, те може да се изплашат и да се опитат да направят всичко възможно, за да забравят за това събитие възможно най-скоро.

Като цяло Телецът е един от малкото знаци на зодиака, рядко страдащ от фобии. Това се дължи на факта, че те не се вкопчват в дреболии и могат да подминат с лека ръка страховете си. В същото време Телецът никога няма да посмее да скочи с парашут или да се занимава с алпинизъм. За тях парите играят важна роля в живота им, така че те страшно се страхуват да не останат с празен портфейл.

Близнаци
Близнаците са сложен и противоречив знак, най-нестабилният и променлив от всички зодиакални знаци. Настроението на близнаците е променливо, подобно на времето: те се хвърлят от смях към плач, от любов към омраза, от радост към тъга. Близнаците повече от всеки друг, са способни да облекат мислите си в убедителна форма, така че те се спасяват от много преживявания и страхове. Те внимателно анализират всички явления и събития, копаят до ядрото и намират рационално обяснение. Близнаците обаче не могат да преодолеят страха от тъмнина, дълбочина и затворени пространства. Не издържат на рутината и монотонността. Близнаците са физически издръжливи, но нервната им система е изключително лабилна, емоционалният фон е нестабилен и прагът на чувствителност към болка е понижен, така че те не могат да понасят никаква, дори незначителна болка.

Рак
Раците са невероятно срамежливи, впечатлителни и уязвими, често се затварят в себе си. Това допринася за развитието на различни фобии от детството: клаустрофобия, венустрафобия – страх от красиви жени, андрофобия – страх от мъже, страх от тъмнина, дълбочина, публични изяви и наказание. Раците са обидчиви и се страхуват да не станат обект на подигравки; този страх може да се превърне в патология и тогава човек развива катагелофобия. Като емоционално нестабилен знак, Ракът се паникьосва от високите скорости и летенето на голяма надморска височина – авиофобия. Що се отнася до връзките, Ракът тук е невероятно стабилен и може да поддържа привързаност към един човек до старост.

Лъв
Още от самото име става ясно, че Лъвът е благороден, енергичен и невероятно смел знак. Именно неговите основни добродетели са източникът на неговите страхове. Ако поставите под въпрос достойнството на Лъва, това невероятно обижда гордостта му. Лъвовете често имат обсесивен страх да бъдат недооценени и неразбрани. Лъвът винаги разчита само на възхищението и високите оценки на другите. Те са самонадеяни, не могат да си представят живота без похвали и ласкателства, отправени към тях. Лъвовете, въпреки смелостта и безстрашието, страшно се страхуват от болка и като цяло от всякакви медицински манипулации, лекари, по-специално зъболекари. На голяма надморска височина те могат да се почувстват леко замаяни и се страхуват от затворени пространства, тъй като им се струва, че стените около тях започват да се свиват. Лъвовете са упорити и винаги постигат целите си.

Дева
Девите са много скромни и изискани хора. Те не обичат шумни компании, предпочитат тесен кръг от приятели. Девите не са склонни към мечти и продължителни разсъждения, те се отличават с трезва преценка и рационален ум. Те не знаят как да се отпуснат, почти винаги са заети с належащи въпроси. Такива хора имат много страхове, например страхуват се от мнението на другите хора и са много зависими от него. Девите се страхуват да не станат обект на клюки и приказки, подигравки и гаври. Те са лоши лидери, не могат да правят много неща едновременно, те са доста бавни и нефункционални. Мъжете често развиват венустрафобия (страх от красиви жени). Девите по принцип не вярват в любовта, смятайки я за приказка за глупаци, следователно гамофобията е характерна и за двата пола – страхът от брака. Почти всички представители на този зодиакален знак са изпълнени с ужас и отвращение при вида на паяци (арахнофобия), хлебарки и други неприятни насекоми. Девите могат да имат толкова много страхове, че дори започват да страдат от фобофобия – страх от повторно изживяване на уплахата.

Везни
Те винаги и навсякъде, търсят златната среда Те се отличават с хармония на душа и тяло, лесно правят компромиси, но често не могат да постигнат баланс в собствените си чувства и емоции. Промяната на настроението е обичайното им състояние, ту изпадат в дълбока депресия, ту радват околните със силен смях и щастлив поглед. Везните са много очарователни, съобразителни, почти винаги се съобразяват с мнението на другите хора. Везните се страхуват от насекоми и влечуги, особено жаби и змии; те не понасят болката и отиват при лекар само при абсолютна необходимост. Везните не издържат на самотата, те често са измъчвани от страха да не останат без партньор в живота и се опитват да се оженят възможно най-скоро и да създадат семейство. Страхът от смъртта е много характерен за този зодиакален знак.

Скорпион
Скорпионите успешно съчетават енергия и решителност, достойнство и издръжливост, талант и сила на волята. Те имат добра интуиция, често отгатват думите и промените в настроението на другите. Те са доста отмъстителни, могат да натрупват негативност с години и след това неочаквано да си отмъстят на този, който ги е обидил. Те са много привързани към своите роднини. Скорпионът е рядък знак, почти никога не се страхува, тъй както подобава на крал с остро жило. Но има няколко фобии, които са много оригинални: страх от ъгли, албиноси и хазарт. Скорпионите са потайни личности, страшно се страхуват, че техните тайни могат да бъдат оповестени публично.

Стрелец
Стрелецът уверено върви по пътя на живота, той е необикновено целенасочен. Тези хора са общителни, дружелюбни, не могат да бъдат обвинени в малодушие. Стрелците обичат екстремните спортове. Рискът за тях е жизненоважна необходимост. Стрелецът умее да предразполага другите към себе си, лесно се превръща в душата на компанията. Те влизат в битката открито, гледат директно в очите на врага и разчитат само на собствените си сили. Единственият им недостатък е разточителството: те са напълно неикономични и често харчат пари за дреболии. Стрелците са весели, безгрижни, имат страхотно чувство за хумор. Те са откровени, винаги казват това, което мислят и затова мразят, когато ги упрекват в лъжа. Стрелецът вярва в мистицизма и се страхува от зли духове. Много обича свободата, затова често страдат от клаустрофобия.

Козирог
Козирогът е програмиран за успех от раждането и се движи към него през целия си живот. Козирозите са невероятно трудолюбиви, живеят, ако работят, а ако работят, значи живеят. Външно Козирозите са малко мрачни, летаргични и разсеяни, но отвътре са железни. Козирозите обичат самотата и дори й се наслаждават. Те имат много страхове. При тях умът преобладава над чувствата, те са много внимателни и стоят здраво на земята. Те не си позволяват проявяването на такива чувства като ревност, мързел, импулсивност и безхаберие, смятайки ги за слабост и пречка за постигане на целта. Козирозите са склонни към агорафобия – страх от голяма тълпа от хора – и авиофобия.

Водолей
Под този знак са родени голям брой художници, писатели, музиканти и скулптори – и това показва, че този знак е най-талантливият. Водолеите са много любопитни, имат много развита интуиция и въображение. Те са балансирани и доста спокойни. Те са общителни, склонни са да се обграждат с голям брой хора, но в същото време периодично се затварят в себе си и молят да бъдат оставени на мира. Да, Водолеят е непостоянен, но това е нормално за творческите личности. Но в брачния живот те са лоялни, любвеобилни и грижовни. Страхуват се от самотата и болката.

Вижте още: Кюфтенца в специален сос: Няма по-вкусна рецепта

Риби
Най-мечтателният от всички знаци. Рибите са много чувствителни, уязвими, меки и толкова загадъчни, че можете да общувате с тях през целия си живот и все още да не можете да разберете напълно същността им. Те са уравновесени, но в същото време често се ядосват. Рибите обичат усамотението, те са много романтични и нерешителни създания. Този зодиакален знак е надарен с невероятна артистичност и интуиция. Те често хващат късмета за опашката случайно. Рибите вярват във всичко мистериозно и мистично, затова се страхуват от зли духове през целия си живот – вещици, призраци, духове, както и извънземни. Поради своята уязвима природа, те често са преследвани от страх от наказание и, ако са са жестоко наказвани в детството, това в бъдеще ще се превърне в патологичен страх.

РЕКЛАМА1
loading...