НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Откраднат или изгубен телефон – това приложение ще ви помогне

Откраднат или изгубен телефон – това приложение ще ви помогне

Откраднат или изгубен телефон - това приложение ще ви помогне
Откраднат или изгубен телефон - това приложение ще ви помогне

Откраднат или изгубен телефон – ето как да го намерите дори да е изключен

Мексиканецът Бернардо Рус Ернандес реши да създаде приложение, което да защитава потребителите от кражби, отвличания, пътни инциденти и обикновено забравяне, след като негов близък стана жертва на престъпление.

Той разработи приложението “Hammer Security”, което ви позволява да намерите телефона дори когато е изключен, а също и тихо да изпратите сигнала „SOS“ в случай на спешност.

Бернардо интервюира жертвите на отвличанията, за да идентифицира по-добре слабостите на престъпниците.

„Обмислях за GPS обувки, но се оказва, че похитителите винаги се свързват със семейството на жертвата по телефона. Тогава ми хрумна идеята да разработя приложение, което да показва местоположението на жертвата, дори телефонът да е изключен“, казва Ернандес.

Така се появи “Hammer Security” – приложение, което действа като бодигард. Още през първия ден то е изтеглено над 22 000 пъти.

Приложението автоматично изпраща смс на избран контакт с местоположението, аудио и видео на вашата ситуация. Ако нарушителят се опита да изключи телефона, приложението ще симулира прекъсване и в същото време ще изпрати снимки, аудио и видео на нарушителя до избрани контакти.

В допълнение, “Hammer Security” действа като „паник бутон“, има вграден алгоритъм за откриване на злополуки и уведомяване на вашите близки, незабележимо прави снимки на всеки, който се опитва да отключи телефона ви и дори информира вашите близки, че са останали по-малко от 5% от батерията. Откраднат или изгубен телефон – може да бъде намерен чрез специален сайт.

Вжте още: Пилешки шницели със спаначен сос. Вкусна идея за обяд

Засега “Hammer Security” е достъпна само за Android, но Ернандес обещава скоро да направи версия за iOS.

Полезно приложение, нали?

РЕКЛАМА1
loading...