НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Поверия за предстоящи нещастия и лош късмет

Поверия за предстоящи нещастия и лош късмет

Поверия за предстоящи нещастия и лош късмет
Поверия за предстоящи нещастия и лош късмет

Поверия за предстоящи нещастия

Мъдростта на нашите предци ни помага да избегнем неприятностите в ежедневието. За да не ви застигне лошият късмет, важно е да знаете за поверията, които предвещават негативни събития.

Те не губят своята актуалност в съвременния свят и тези, които вярват в суеверия, могат да ги използват, за да избегнат проблемите.

1.Счупено огледало
Суеверните хора внимателно се отнасят към огледалата. В света на езотериката тези обекти се смятат за магически.

Някои смятат, че ако в къщата се счупи огледало в продължение на седем години ви очаква нещастие. Други смятат, че огледало, случайно изпуснато и разбито на парчета, може да създаде проблеми и да остави младите момичета без семейно щастие.

Огледало, счупено от вас, може да привлече не само неприятности, но и болести. Съберете парчетата, без да ги разглеждате и ги увийте в непрозрачна торба или плат. Инесете ги от къщата, колкото е възможно по-далеч.

2.Нож на масата
Небрежната домакиня, която е забравила ножа на масата, създава проблеми на цялото семейство. Този предмет може да привлече негативна енергия, кавги и скандали в къщата.

Също така, ножът може да предизвика грабеж или други неприятности, свързани с имуществото. Ако случайно сте оставили нож на масата за цяла нощ, тогава на сутринта, не забравяйте да докоснете с дръжката ъгъла на масата.

3.Забравени вещи или връщане
В бързината се случва да забравим важни неща у дома, например ключовете за апартамента или документи. Ако сте напуснали дома и си спомните, че сте оставили нещо важно, не бързайте да се връщате веднага. Ако можете да избегнете връщането, опитайте се да продължите пътя, но много внимателно.

По пътя може да ви очакват различни неприятности: нежелани срещи, повреда или забавяне на транспорта, наранявания. Ако все пак трябва да се върнете, огледайте се в огледалото преди да тръгнете. Покажете палец или езика на отражението си, за да предотвратите негативни събития.

4.Спрял часовник
Ако часовникът ви спре на ръката, това е предупреждение, че закъснявате с вземането на решение, отговорна стъпка или лечение на заболяване. Освен това един спрял часовник може да показва, че финансовото ви състояние е застрашено. По-добре да не вземате големи суми със себе си. Ако часовник в къщата спре, това предупреждава за непосредствена болест на един от членовете на домакинството.

За да избегнете нещастие, обърнете часовника за няколко часа с циферблата към стената и го стартирате в това положение.

5.Остри предмети, които са ви подарили
Подареният ви комплект ножове или вилици може да предизвика разногласия и скандали както в семейството, така и с този, който ви ги е подарил. Увийте го с мека ленена или памучна тъкан.

Поставете го в шкафа за няколко дни. Поръсете сол върху острите части преди първата употреба. Тя ще поеме негативното. Солта трябва внимателно да се постави в торбичка и да се изнесе от дома.

6.Спукана гума
Това може да предвещава злополука, проблеми, свързани с работата или семейството. Ако ви е възможно, откажете се да пътувате.

7.Изхвърлен хляб
В съвременния свят на този продукт не се отдава голямо значение и често изхвърляме остатъци в кошчето. Онези обаче, които се държат толкова неуважително с хляба, трябва да помнят, че изхвърлянето му води до редица неприятности: загуба на пари, трудности с парите за закупуване на храна, кавги в семейството.

Можете да го използвате като храна за птици или бездомни животни.

8.Куче, което вие близо до къщата
Животните имат чувства, недостъпни за хората. Те са основните предвестници на промяната. Ако по някаква причина вашето куче или кучето на съседа започне да вие, това не е добре. Кучетата започват да вият, ако се чувстват негативно. Това може да означава скорошно заболяване на член от семейството, пожари или други бедствия. Нашите предци са вярвали, че ако в къщата има тежко болен човек, кучето вие преди смъртта му, сякаш скърби.

9.Пеперуда, която лети в къщата
Насекомо, което влезе през отворен прозорец, предвещава заболяване на един от членовете на семейството. За да предотвратите неприятности, не убивайте пеперудата. Тя трябва да бъде хваната възможно най-внимателно и да се изнесе от дома. В идеалния случай тя трябва да бъде поставена на цвете.

10.Предварителен поздрав за рожден ден
Има риск рождеиникът да не оцелее до рождения си ден.

Вижте още: Какаов сладкиш с нежен пълнеж – топи се в устата

Ако го поздравите предварително, тогава нечистата сила може да започне своето отрицателно влияние и небесният покровител няма да има време да се справи с всички прояви на злото. Във всеки случай избягвайте да поздравявате рожденика преди рождения му ден, за да изключите неприятните събития в живота му.

loading...