НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чаят от магданоз елиминира излишната вода от организма

Чаят от магданоз елиминира излишната вода от организма

Чаят от магданоз елиминира излишната вода от организма
Чаят от магданоз елиминира излишната вода от организма

Чаят от магданоз елиминира излишната вода и токсините от тялото

Вероятно сте чували за популярната рецепта за премахване на подуването на корема, умората и излишната вода и само за три дни минус 5 килограма. По-надолу всичко е обяснено.

Причините за задържане на течности в организма могат да бъдат открити в много състояния, навици или недостатъци в храненето.

Хормоналните дисбаланси по време на менструалния цикъл, бременността, менопаузата и ПМС могат да направят жената подута. Не е тайна, че гърдите също “растат” в деня, преди да настъпи менструалня цикъл.

Прекомерният прием на сол, захар и мазнини също може да допринесе за задържане на вода в организма, като допълнително влошава състоянието поради недостатъчен прием на протеини и витамини от групата B.

Бързите храни с голямо съдържание на сол внушават на тялото, че е дехидратирано, така че то започва да задържа вода, за да се защити. В същото време се чувстваме подути, особено в лицето, краката и стомаха.

Също така някои хронични заболявания на бъбреците, белите дробове или артрит могат да причинят задържане на вода в организма.

Магданозът е подправка, която има отлични свойства. Добавяме го в малки количества, защото се страхуваме, че ароматът му ще преобладава, така че то не е достатъчно, за да се стимулира отделянето на натрупаните течности в тялото.

Магданозът е отличен съюзник в борбата с уринарните проблеми, бъбречните заболявания и е мощен диуретик. Коренът и листата му могат да се използват като лекарство.

Има многобройни рецепти за приготвяне на чай от магданоз, а ето какво ни разказва тя:

„Магданозът е чудо. В четвъртък тежах 72 кг, а два дни по-късно с 5 кг по-малко!

Не става въпрос за килограми мазнини, а за натрупаните течности, които изхвърлих чрез урината. Чувствам се супер лека, сякаш летя”, казва 39-годишната Рамиза.

Ето нейната рецепта, която е съвсем проста: „Във вряща вода около литър добавете 5 големи лъжици нарязан магданоз. Оставете течността да престои около 20 минути и след това можете да прецедите чая или да го изпиете заедно с магданоза.

Реших да пия чай от магданоз заради проблеми с бъбреците. Всички ме съветваха да пия чай от мечо грозде. Наистина се чувствах по-добре от този чай, но все още бях подута.

Затова реших да заменя чая от мечо грозде с магданоз и така стигнах до тези резултати. “Чааят от магданоз може да се пие горещ или студен. Можете да го пиете по всяко време на деня, освен късно вечер, защото ще ставате, за да посетите тоалетната. От този чай често се ходи до тоалетната.

Изхвърлянето на течности е много важно. С урината се отделят токсини, бактерии и други вредни вещества.

Вижте още: Пандишпанов блат с лимонада – въздушен, нежен и толкова вкусен!

Магданозът е отличен диуретик и мощен антиоксидант. Консумацията на чай от магданоз също се препоръчва при здрави хора, но не трябва да се прекалява.

Консумирайте не повече от един литър чай дневно.

loading...