НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашни средства за зъбобол, които незабавно облекчават болката

Домашни средства за зъбобол, които незабавно облекчават болката

Домашни средства за зъбобол, които незабавно облекчават болката
Домашни средства за зъбобол, които незабавно облекчават болката

Домашни средства за зъбобол – интересни препоръки.

Зъбобол – всекки го е изпитвал. Пречи на съня, храненето и просто прави човека раздразнителен.

Не отлагайте посещението при зъболекар. Незабавното облекчаване на болката има временен ефект. В тази статия ще ви кажа как да се отървете от зъбобола и ще споделя рецепти, които лично съм тествала.

Солена вода
Разтворът на морска сол ще помогне да се премахнат бактериите, които се намират в устата. За да направите това, разтворете 1 ч.л сол в чаша топла вода и изплакнете устата си няколко пъти. Това трябва да се прави два пъти на ден. Можете да изплакнете устата си и с разтвор на сода.

Кислородна вода
Не много хора знаят, но тя помага за облекчаване на дискомфорта, свързан със зъбобола. Това средство не само намалява количеството на плаката, но също така помага да се отървете от кървящите венци. Направете си вода за уста: смесете кислородна вода и вода в равни количества. В никакъв случай не трябва да поглъщате или злоупотребявате с този продукт.

Карамфил или карамфилово масло
Това доказано средство се използва от векове. Карамфилът е естествен антисептичен и антибактериален агент, всичко благодарение на веществото – евгенол. Сложете смлян карамфил върху зъба или дъвчете цяло зърно карамфил. Можете също така да закупите карамфилово масло в аптеката и да нанесете няколко капки върху болния зъб.

Студен компрес
Това е средство, което незабавно замразява болката. Поставете леда в торбичка и прикрепете към болния зъб. Дръжте за 15 минути.

Чесън
Обелете две скилидки чесън и смелете на каша. Увийте в чиста марля и внимателно нанесете върху венците в близост до болния зъб. Чесънът е естествен антисептик, така че болката скоро отшумява.

Лук
Лукът съдържа много полезни вещества, които имат бактерициден ефект. Вземете парче лук и дъвчете от страната, където се намира болният зъб. Ако болката не ви позволява да дъвчете, можете да притиснете парче лук с пръст директно върху засегнатия зъб.

Вижте още: Шум в ушите: с този лек ще спите спокойно цяла нощ

Не забравяйте, че всички тези средства са само временни. За да се отървете от зъбобола, консултирайте се с вашия зъболекар.

РЕКЛАМА1
loading...