НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Домашно средство срещу мухъл, безвредно за здравето

Домашно средство срещу мухъл, безвредно за здравето

Домашно средство срещу мухъл, безвредно за здравето
Домашно средство срещу мухъл, безвредно за здравето

Домашно средство срещу мухъл

Съгласете се, че чистият въздух в апартамента е много важен, просто необходимост. Но, ако има мухъл и гъбички – естествено, вече не говорим за чист въздух. Трябва незабавно да се отървете от мухъла във вашия дом. Как да го направите?

Искате ли да премахнете досадния мухъл, без дори да използвате химикали? Ако е така, запомнете това или си го запишете!

На първо място, трябва да знаете, че мухълът не е само в ъглите на стените, но дори и във въздуха. Тези бактерии могат да бъдат намерени, където има признаци за разлагане.

Ключът за развитие на мухъла е високата влажност. Именно поради тази причина е най-лесно да го намерите някъде в банята или на друго влажно място.

Ето защо трябва да се отървете от мухъла в къщата!
Можем да ви уверим, че не всички плесени, които може да срещнете, представляват опасност за човешкото здраве. Независимо от това, трябва да се придържате към известна предпазливост, тъй като някои видове домашни плесени могат да повлияят неблагоприятно върху функционирането на човешкото тяло.

Според лекарите прекомерното въздействие на мухъла върху здравето може да се изрази в доста широк диапазон, от респираторни инфекции и алергии, до тумори. Ето защо, ако редовно сте изложени на въздействието на мухъл, трябва да помислите да носите медицинска маска, която филтрира въздуха, който дишате. Но и така, мухълът все още може да навреди на вашето здраве.

Едно пручване показа, че дори минимално количество токсини от мухъла може да бъде вредно. Все още не е известно дали мухълът причинява астма или само засилва хода на това заболяване, но връзката между него и астмата вече не подлежи на съмнение.

Една четвърт от всички случаи на астма в Съединените щати се приписват на присъствието на влага и мухъл в дома.

Как да идентифицираме мухъла?
Много важно! Не трябва да се паникьосвате, когато видите петно от черна или тъмнозелена плесен в къщата. Трябва да запомните и да знаете, че не всички те са опасни за здравето.

Разбира се, само професионалист може да класифицира типа мухъл. Но можете да използвате специален тест, който може да бъде закупен в магазин или в интернет.

Всички домашни форми са класифицирани в три категории:
А е най-опасният вид мухъл. След като сте го открили в дома си, трябва да използвате помощта на специалисти, които могат да го премахнат.

В – опасен за страдащите от алергия, но не е токсичен.

С – единственото, което може да повреди, са вашите мебели и стени. Как да си направите средство срещу мухъл?

Основната съставка в тази рецепта е маслото от чаено дърво, което се използва от векове.

Основни съставки:
празна спрей бутилка
памучен парцал
2 чаши вода
2 ч.л. масло от чаено дърво

Вижте още: Тесто с майонеза без яйца и олио за невероятни сладкиши

Приложение: Напълнете бутилката с вода и масло, затворете и разклатете добре сместа. Всичко, което трябва да се направи след това, е да напръскате с разтвора върху всички засегнати от мухъл зони. След няколко часа те трябва да се избършат с кърпа, за да се отстранят остатъците от мухъл.

Това е всичко!

loading...