НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Кафе за тъмните дрехи – ето как да запазите цвета им за...

Кафе за тъмните дрехи – ето как да запазите цвета им за дълго време

Кафе за тъмните дрехи - ето как да запазите цвета им за дълго време
Кафе за тъмните дрехи - ето как да запазите цвета им за дълго време

Кафе за тъмните дрехи – запазва цвета за дълго време

Пералната машина не решава проблема с премахването на петната или запазването на цвета на дрехите, дори обратното.

Днес ще разберете как да перете, запазвайки цвета и размера на дрехите.

Обръщайте дрехите си наобратно. Непременно закопчайте копчетата и циповете и увийте дрехите, за да не повредите другите дрехи.

За да се отървете от петната по дрехите, не е достатъчно просто да ги хвърлите в пералнята, особено при мазни петна или петна от чай или кафе. Преди пране, нанесете препарат за съдове върху петното и го оставете за 5 минути, след което вече можете да изперете дрехата в машината. Този метод е ефективен за отстраняване на петна от мазнини, петна от кетчуп или петна от мастило.

Чаят и кафето са врагове на светлите дрехи, но при пране на тъмни дрехи, чаша силно кафе или черен чай, излята в барабана, няма да навреди. Така цветът ще се съхрани за по-дълго.

Пожълтелите дрехи могат да бъдат избелени с аспирин. Стрийте 5 таблетки аспирин на прах и го добавете към праха за пране, резултатът определено ще ви зарадва. Ако има стари петна по дрехите, разтворете таблетките във вода и накиснете дрехата през нощта (1 таблетка аспирин в 1 литър вода), след това изстискайте и изперете както обикновено в машината.

За да изперете маратонките в машината, първо трябва да ги измиете. Ако нямате чанта за пране на обувки, можете да завържете маратонките с връзките и да прищипете краищата им с вратата. Така обувките няма да бият по барабана.

Прането на бели дрехи в пералнята не винаги гарантира премахване на петната от пот. Използвайте лимон и сода, за да се отървете от потта върху белите дрехи. Смесете лимонов сок със сода в съотношение 1: 1, нанесете върху петната и оставете за 15 минути. След това изперете дрехите в пералнята.

Ако се намирате на място, където няма условия за пране на дрехи, също можете да изперете мръсните дрехи. За целта ви трябва плик с цип. Поставете дрехите в него и изсипете вода, добавете почистващ препарат. Оставете дрехите в плика с цип за около 15 минути, отворете плика иа просто изплакнете дрехите.

Вижте още: Излекуване на гъбичките по ноктите с кокосово масло. Рецепта

За да запазите ярките цветове, трябва да ги посолите. Солта „запечатва“ ярките цветове във влакната на тъканта и запазва цвета за дълго време.

loading...