НАЧАЛО ЗДРАВЕ Компрес с джинджифил премахва слузта от белите дробове за 1 нощ

Компрес с джинджифил премахва слузта от белите дробове за 1 нощ

Компрес с джинджифил премахва слузта от белите дробове за 1 нощ
Компрес с джинджифил премахва слузта от белите дробове за 1 нощ

Компрес с джинджифил при упорита кашлица

Опитайте този прост метод. Увит в кърпа, джинджифилът премахва слузта от белите дробове за 1 нощ!

Джинджифилът, увит в плат, буквално ви спасява от кашлицата и слузта! Няма странични ефекти, но трябва да бъде внимателно подготвен за употреба, особено за деца с чувствителна кожа.

Упоритата кашлица може да развали деня и нощта ви, да провали плановете ви или да не ви остави да се наспите.

А при малко дете, чиято имунна система все още е недостатъчно силна, хроничната кашлица може да премине в по-сериозни заболявания.

За лечение на хроничната кашлица лекарят ще предпише сироп, без да спомене възможните странични ефекти и дългосрочни усложнения след такива препарати.

Две съставки – декстрометорфан и кодеин – обикновено съдържащи се в лекарствата за кашлица, могат да причинят главоболие, безсъние или мигрена.

Има алтернатива на типичните лекарства за кашлица и няма да я намерите в аптеката, а в хладилника! Става въпрос за компрес с джинджифил.

Смесете суров мед, зехтин, брашно и 1 супена лъжица пресен и настърган джинджифил, нанесете тази смес върху салфетка или кърпа, след което поставете марля.

След това прикрепете тази марля към гърдите или гърба на болния и фиксирайте с превръзка. При възрастните може да оставите продукта за една нощ, но имайте предвид, че това може да причини прекомерно изпотяване.

При децата го оставете до три часа преди лягане. От хиляди години джинджифилът и медът се използват като ефективни средства за лечение на различни заболявания, а в случай на силна кашлица, те отново доказват своята ефективност.

Вижте още: Въздушно тесто: тайната е в тази съставка. Рецепта

Но не забравяйте за възможната алергия към определени съставки, консултирайте се с лекар!

loading...