НАЧАЛО ЗДРАВЕ Костните шипове изчезват за 21 дни, благодарение на този лек

Костните шипове изчезват за 21 дни, благодарение на този лек

Костните шипове изчезват за 21 дни, благодарение на този лек
Костните шипове изчезват за 21 дни, благодарение на този лек

Костните шипове изчезват за 21 дни. Правете си този компрес!

Ще споделим с вас тази натурална рецепта за лечение на ревматичната болка и костните шипове.

Костните шипове се появяват след промени, които настъпват с течение на времето в краищата на костите, които се образуват в ставите, особено в прешлените, от които е съставен гръбначният стълб.

В процеса на остаряване възглавничките между гръбначните дискове са склонни да се втвърдяват и свиват. Междувременно, еластичният, разтеглив хрущял в краищата се втвърдява.

Тъй като пространството между прешлените става по-стеснено, костната маса обикновено попълва загубата, като произвежда израстъци, наречени костни шипове.

Тези натрупвания често се срещат при възрастни хора, които изпитват дискомфорт, но могат да се появят и при млади хора – особено спортисти, танцьори или физически работници – които излагат мускулите, връзките и сухожилията си на необичайни натоварвания.

За разлика от заоблените краища на костите при здрави стави, шиповете не образуват защитен слой. В някои случаи, новите костни повърхности се заглаждат чрез естественото движение.

Но когато това не се случи, костните шипове могат да се търкат с други костни повърхности, нерви или кръвоносни съдове, причинявайки болка и възпаление. Когато се появят такива костни израстъци в горните прешлени, болестта се нарича цервикален остеоартрит. Костните шипове също могат да бъдат причина за ишиас.

Много неприятно явление е костният шип в стъпалото, който причинява болка при стоене и ходене.

Необходими съставки:
4-5 млади стръка от коприва, дълги около 10 см
2 супени лъжици бяло вино
мас за намазване на болното място
фолио и вълнен шал за увиване на възпаленото място

Приготвяне:
Приготвянето на този компрес изисква млади стръкове от коприва. Уверете се, че клонките са дълги около 10 сантиметра.

Сложете прясна коприва в хаванче. Навлажнете хаванчето предварително, така че да не абсорбира сока от копривата.

Добавете две супени лъжици бяло вино към сместа от коприва. Нанесете тази смес върху възпаленото място, което предварително сте намазали.

Увийте с фолио, пробито на няколко места с нож, за да „диша“ и увийте възпалената област с вълнен шал, за да я загреете.

Микроциркулацията и тъканният метаболизъм на място ще се увеличат, ще се увеличи обмяната на вещества и по-лесно ще се елиминират метаболитните продукти.

Вижте още: Зелено мляко за отстраняване на всички паразити от организма

Тази процедура трябва да се повтаря всяка вечер за 21 дни.

РЕКЛАМА1
loading...