НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Заведоха дело срещу Китай заради коронавируса COVID-19

Заведоха дело срещу Китай заради коронавируса COVID-19

Заведоха дело срещу Китай заради коронавируса
Заведоха дело срещу Китай заради коронавируса

Американски адвокат е завел дело срещу Китай за пандемията с коронавируса COVID-19, настоявайки, че правителството на Китай е разработило вируса като незаконно биологично оръжие, което да се разпръсне по света, пише сайта bg-voice.com.

Адвокатът Лари Клайман и неговата група Freedom Watch са подали иска за образуване на делото във федералния съд в Тексас, като размера на паричното обещетение което искат, е най-малко 20 трилиона долара от китайското правителство заради „безразсъдно безразличие“ и злонамерени действия“.

Делото е заведено от името на Klayman, Freedom Watch и Buzz Photos, компания от Тексас, която е специализирана в спортната фотография в средните училища. Клайман споделя, че затварянето на училища и отмяната на всички спортни събития са довели до затваряне на Buzz Photos, което от своя страна е довело тази компания до ръба на фалита. Според съдебното дело компанията е загубила приблизително 50 000 долара само за миналия уикенд и е била принудена да направи процедура по уволнение на свойте работници.

„Няма причина американските данъкоплатци, да плащат за огромната вреда, причинена от китайското правителство“, заяви Клайман в изявление. „Китайците са добър народ, но правителството им не е и трябва да плати скъпо“, допълва той.

Повече информация за делото, може да прочетете тук. (информацията е на английски език). Източник:bg-voice.com

Вижте още: Италианските лекари алармират: COVID-19 засяга и младите хора

Предстой да видим как ще се развие това дело срещу Китай.

loading...