НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ще има ли ограничения върху интернета, заради коронавируса?

Ще има ли ограничения върху интернета, заради коронавируса?

Ще има ли ограничения върху интернета, заради коронавируса?
Ще има ли ограничения върху интернета, заради коронавируса?

Ограничения върху интернета наложиха YouTube и Netflix, намалявайки качеството на поточното видео.

YouTube и Netflix заявиха, че ще намалят качеството на поточното видео, за следващия месец. за да избегнат напрежението в интернет поради безпрецедентното използване по време на пандемията на коронавирус.

Милиони хора работят от домовете си в целия Европейски съюз, за да се справят с пандемията от коронавирус COVID-19, за която сега е потвърдено, че са заразили над 274 000 души по целия свят.

“Платформите за стрийминг, телекомуникационните оператори и потребителите … носят съвместна отговорност да предприемат стъпки за осигуряване на безпроблемното функциониране на интернет по време на битката срещу разпространението на вируси”, заяви вчера еврокомисарят по пазарите и услугите Тиери Бретон.

В изявление YouTube каза, че отговаря на искането на еврокомисаря за един месец: „Поемаме ангажимент временно да превключим целия трафик в ЕС към стандартна дефиниция“.

Говорител на Netflix заяви, че компанията също отчита притесненията на г-н Бретон.

„Ние смятаме, че това ще намали трафика на Netflix в европейските мрежи с около 25%, като същевременно ще осигури добро качество на услугите за нашите членове“, добавиха те.

Вижте още: Италианските лекари алармират: COVID-19 засяга и младите хора

Въпреки молбата на г-н Бретон, доставчиците на интернет услуги не са съобщили за рязко увеличение на пиковия трафик – макар че пиковите часове, обикновено между шест и девет вечерта, сега започват много по-рано.

Източник: SKYNEWS

loading...