НАЧАЛО ЗДРАВЕ Здрава щитовидна жлеза с прости народни рецепти

Здрава щитовидна жлеза с прости народни рецепти

Здрава щитовидна жлеза с прости народни рецепти
Здрава щитовидна жлеза с прости народни рецепти

Здрава щитовидна жлеза с народни средства

Всичко, което знаем е, че щитовидната жлеза е един от най-важните органи в човешкото тяло. Поради сложността на работата й, зависи както настроението, така и външният ни вид, нашата работоспособност.

И аз попаднах в трудна ситуация, свързана със здравето на щитовидната ми жлеза.

Моята съседка, която е медицинска сестра, ми сподели, че не й харесва външният ми вид и подутото ми лице. Като добави, че, ако не ме познаваше лично, щеше да си помисли, че злоупотребявам с алкохола.

Освен това започнах да пълнея, въпреки че се храня, както обикновено.

След като ме попита за симптомите, тя ми каза, че имам уголемена щитовидна жлеза. Качих 5 кг за месец и постоянно се чувствах изморена и раздразнителна.

След като си направих необходимите изследвания, ми поставиха диагнозата „хипотиреоза”.

Назначиха ми лечение и лекарят каза да отида след 3 месеца, за да ми смени лекарствата.

Две седмици след приема на лекарствата, назначени от лекаря, организмът ми се освободи от задържаните течности, заради нарушението на хормоните на щитовидната жлеза.

Естествено, постепенно започнах да се отървавам от излишните килограми.

След три месеца повторих изследванията и лекарят каза, че резултатите са близки до нормата и че не е нужно да се променя нещо.

Ендокринологът ми препоръча и няколко народни рецепти за поддържане на щитовидната жлеза.

В комбинация с основното лечение, дават добър резултат и благодарение на тях мога да намаля дозата на лекарствата, които ще приемам цял живот.

Затова искам да споделя с вас, скъпи читатели, тези народни средства, но в никакъв случай не ги приемайте без да се посъветвате с лекуващия ви лекар.

Рецепта 1
Вземете килограм захар и фейхоа, смелете плодовете в месомелачка и ги поръсете със захар, сложете го в стъклен буркан и оставете да престои, докато захарта се разтвори напълно. Приемайте по една супена лъжица всяка сутрин и всяка вечер на празен стомах в продължение на 10 дни.

Рецепта 2
Залейте една чаша орехови прегради с литър водка. Настоявайте 10 дни.

Пийте първото средство за 10 дни, след което и второто също за 10 дни, като приемате по чаена лъжичка сутрин преди хранене.

Направете почивка от 10 дни и повторете процедурата, като започнете от втората рецепта.

Вижте още: Твърдо сирене от извара в домашни условия. Лесна рецепта

Честно казано направих всичко това и при следващото си посещение при лекаря, той намали дозата на лекарствата ми до минимум до следващите изследвания.

loading...