НАЧАЛО ЗДРАВЕ Първите три симптома на коронавируса. Ето кои са!

Първите три симптома на коронавируса. Ето кои са!

Първите три симптома на коронавируса. Ето кои са
Първите три симптома на коронавируса. Ето кои са

Първите три симптома на коронавируса

Можете да разпознаете инфекцията с новия коронавирус по трите основни първи симптома, които се забелязват при човек, болен от COVID-19.

Първият симптом, който се появява при пациента на третия или четвъртия ден след инфектиране е възпалено гърло. След това, към него се добавят затруднено дишане и суха кашлица. На човек може да изглежда, че има бронхит. Възможно е и да се забележи повишаване на температурата.

Основната разлика между COVID-19 и грипа е, че при коронавирус първият симптом е възпалено гърло, при грип – рязко повишаване на температурата и болки в мускулите.

Симптомите на коронавирус могат да бъдат почти незабележими. Особено опасен е фактът, че вирусът има дълъг инкубационен период (може да достигне до две седмици). В тази връзка, заразеният човек не разбира веднага, че е болен, и може да зарази други хора, с които общува.

За да се предпазите от инфекцията, трябва да спазвате основните правила за профилактика. Много е важно да миете ръцете си със сапун, колкото е възможно по-често. Следвайте инструкциите за правилното миене на ръцете. Струва си да отделите поне 20-30 секунди за тази процедура.

Вижте още: Грип и вируси: 6 грешки, които заразените допускат при лечението

Освен това трябва да избягвате близък контакт с хората, да стоите на малко повече от метър и да се откажете от ръкостискането.

loading...